Σηκωθείτε… Αυτές οι ασκήσεις θα σας προστατεύσουν από παθήσεις της καρδιάς…

Υγεία

Νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη καταγράφει ότι η συχνή άσκηση των ανθρώπων μέσης και τρίτης ηλικίας με βαράκια συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακή και οποιαδήποτε άλλη αιτία, με μοναδική εξαίρεση τον καρκίνο. Αν μάλιστα συνδυάζεται μέσα στην εβδομάδα με αεροβική άσκηση, τότε υπάρχει επιπρόσθετο όφελος για την υγεία.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αϊόβα αφού ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 100.000 ανθρώπους διαπίστωσαν ότι η άσκηση με βαράκια σχετιζόταν με 9% έως 22% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, ανάλογα με το πόσο συχνή ήταν η χρήση τους: π.χ. για μία ή δύο φορές την εβδομάδα η μείωση του κινδύνου θανάτου ήταν 14%.

Η αεροβική άσκηση, χωρίς βαράκια, σχετιζόταν με μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 24% έως 34%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση κατά 41% έως 47% ήταν για όσους συνδύαζαν την αεροβική άσκηση με τα βαράκια. Εκτός από τα βαράκια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν και άλλοι τρόποι ενδυνάμωσης των μυών, όπως τα “πουσ-άπ”, το πιλάτες κ.α. Πηγή, βρετανικό περιοδικό αθλητιατρικής “British Journal of Sports Medicine”

Σύνολο επισκέψεων 1,482 , Σήμερα 1