Ρίχνουν τα δίχτυα τους και δείτε τι “ψαριές” πιάνουν σε βάθη πάνω από 50 μέτρα… Βίντεο αποκάλυψη

Περιβάλλον

Οι μαρτυρίες αλιέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ψαρεύοντας απορρίμματα» σοκάρουν… «Κάποιες φορές έχει λίγα σκουπίδια… άλλες γίνεται χαμός». Στο αποκαλυπτικό βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τις «ψαριές» που βγάζουν και πόσο έντονο είναι το πρόβλημα της ρύπανσης στη θάλασσα σε βάθη μεγαλύτερα των 50μ!

Τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν ανέρχονται στους… 6,5 τόνους. Το ποσοστό του πλαστικού σε βάρος είναι περίπου 60%, εκ των οποίων το 62% αποτελεί «πλαστικά μίας χρήσης», συμπεριλαμβανομένου σακούλες, μπουκάλια και συσκευασίες τροφίμων αλλά και αλιευτικά εργαλεία. Το σύνολο των αντικειμένων που συλλέχθηκαν είναι 7.818 αντικείμενα.

Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί ότι περισσότερους από 12,2 τόνους θαλάσσιων απορριμμάτων “ψαρεύτηκαν” τους τελευταίους 8 μήνες, μόνο από τον βυθό του Β. Αιγαίου.

Οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης θα ψαρεύουν... απορρίμματα! | e-evros.gr

Οι επαγγελματίες αλιείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να συλλέξουν θαλάσσια απορρίμματα που συσσωρεύονται στα δίχτυα τους ως μέρος της συνήθους αλιευτικής τους δραστηριότητας και να τα καταγράψουν σε φόρμα καταγραφής που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Αυτά στη συνέχεια αποθηκεύονται επί του σκάφους σε μεγάλους σάκους που προσφέρονται από το πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορούν να οδηγηθούν στην ακτή με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Δείτε το βίντεο από iSea

Σύνολο επισκέψεων 1,164 , Σήμερα 1