Νέα εποχή… Και διαδικτυακή τηλεόραση από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Πως θα βλέπετε παραστάσεις

Πολιτισμός

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αλλάζει εποχή… Στις 25 Νοεμβρίου ξεκινά η GNO TV, η νέα διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την πρώτη διαδικτυακή προβολή της σπαρακτικής «Μαντάμα Μπαττερφλάι», με τη διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνο Ερμονέλα Γιάχο.

Η GNO TV -Η διαδικτυακή τηλεόραση θα είναι σε πλήρη λειτουργία τον Ιανουάριο και  υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η GNO TV στόχο έχει να διαδώσει το καλλιτεχνικό έργο του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου στα πέρατα του κόσμου, δεδομένου ότι η καλλιτεχνική ταυτότητα της ΕΛΣ και η ποιότητα των παραγωγών της μπορούν να σταθούν επάξια στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά του λυρικού θεάτρου.

Η έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της GNO TV γίνεται με τη μετάδοση της «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι. Ήταν η πρώτη όπερα που ανέβασε η ΕΛΣ στην ιστορία της -το 1940- και είναι η πρώτη όπερα που θα εγκαινιάσει την GNO TV, τη νέα ψηφιακή σκηνή της ΕΛΣ.

Η σπαρακτική «Μαντάμα Μπαττερφλάι» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Από τις 25 Νοεμβρίου 2020, η «Μαντάμα Μπαττερφλάι» θα είναι διαθέσιμη μέσω του nationalopera.gr/GNOTV στο κοινό εντός και εκτός Ελλάδος με εισιτήριο μόλις 10 ευρώ. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΛΣ, στην GNO TV θα κάνει πρεμιέρα η νέα παραγωγή του «Δον Κιχώτη» από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, ενώ στο τέλος Δεκεμβρίου ο «Ντον Τζοβάννι», μια διεθνής συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τις Όπερες του Γκαίτεμποργκ και της Κοπεγχάγης.

Στην πλήρη λειτουργία της από τις αρχές Ιανουαρίου του 2021, η GNO TV θα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προτάσεων για το κοινό της ΕΛΣ, από παραστάσεις όπερας και μπαλέτου από την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, οπερέτας, μουσικού θεάτρου και φεστιβάλ από την Εναλλακτική Σκηνή, αλλά και παλιότερες παραγωγές της ΕΛΣ και νέα διαδικτυακά φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιδικές παραγωγές.

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ξεκινά με τη «Μαντάμα Μπαττερφλάι» στις 14 Οκτωβρίου -  Znews

Για τη μετάδοση της «Μαντάμα Μπαττερφλάι» από την GNO TV προπωλούνται εισιτήρια των 10 ευρώ στο www.ticketservices.gr Με το εισιτήριο των 10 ευρώ ο θεατής μπορεί να απολαύσει μέσω του nationalopera.gr/GNOTV τη σπουδαία αυτή παραγωγή όπερας στην άνεση του σπιτιού του, στον χρόνο που αυτός θα επιλέξει, από τον υπολογιστή, το ipad, την τηλεόραση ή ακόμα και το κινητό του τηλέφωνο.

Σύνολο επισκέψεων 599 , Σήμερα 1