Και όμως δεν είναι στον πλανήτη Άρη…

Κόσμος

Μία εντυπωσιακή αμμοθύελλα έπληξε την πόλη Αζράκ στην Ιορδανία προκαλώντας ένα απόκοσμο τοπίο που θύμιζε τις εικόνες που βλέπουμε στον πλανήτη Άρη.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έγιναν η αιτία αυτό το πυκνό νέφος άμμου να σκεπάσει κυριολεκτικά την πόλη, όχι μόνο μείωσε στο ελάχιστο την ορατότητα, αλλά επιδείνωσε ιδιαίτερα και την ποιότητα του αέρα, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα στους κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση και συστάσεις για τον περιορισμό των υπαίθριων δραστηριοτήτων αλλά και την χρήση μάσκας ως μέτρο προστασίας, ειδικά σε όσους πάσχουν από καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα.

Οι αμμοθύελλες πυροδοτούνται από διάφορους μετεωρολογικούς παράγοντες όπως είναι οι τυφώνες, οι κυκλώνες και οι ανεμοστρόβιλοι, αυξάνοντας την ταχύτητα του ανέμου σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό έχει ως συνέπεια να ανυψώνονται μεγάλες ποσότητες άμμου από ξηρές περιοχές όπως είναι οι έρημοι, καταλήγοντας να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις και επηρεάζοντας περιοχές που είναι σε αρκετά μεγάλη μεγάλη απόσταση από το σημείο προέλευσης της αμμοθύελλας. Πληροφορίες Forecast Weather Greece.