Θλίψη… Καταρρέει η Αγία Σοφιά… Δείτε το βίντεο που προκαλεί σοκ

Και όμως συμβαίνει...

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες ντροπής από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει θραύσματα να πέφτουν από τον τρούλο πολύ κοντά, μάλιστα, σε επισκέπτες, θέτοντάς τους σε κίνδυνο. Το βίντεο αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Birgün επισημαίνοντας ότι «η Αγία Σοφία, που μετατράπηκε σε τέμενος, καταρρέει: Πλάνα από θραύσματα σκυροδέματος που πέφτουν». Όπως σημειώνεται, «αν η Αγία Σοφία δεν αποκατασταθεί, θα καταρρεύσει με τον πρώτο σεισμό»…

Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν σήμερα φαίνονται επισκέπτες να τρέχουν τρομαγμένοι, προκειμένου να αποφύγουν τα κομμάτια που πέφτουν σχεδόν δίπλα τους. Αρμόδιοι που επικαλείται η εφημερίδα υποστήριξαν ότι «τα κομμάτια πέφτουν από την οροφή λόγω της υγρασίας που δημιουργείται από το πλήθος, αλλά δεν λαμβάνονται προφυλάξεις».

Σχολιάζοντας το οπτικό υλικό ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιστορίας της Τέχνης (Sanat Tarihi Derneği STD), Σερίφ Γιασάρ, τόνισε ότι ”η Αγία Σοφία είναι 1.500 ετών και αν δεν αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, θα καταστραφεί σε περίπτωση σεισμού. Στην Αγία Σοφία θα πρέπει να γίνονται δεκτές ομάδες όχι πλέον των 25 ατόμων’».

Δείτε το βίντεο από την Birgün