Κλήθηκαν, έσπευσαν… Σώζουν ζωές, καθημερινά

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Με κίνδυνο ακόμη και της ζωής τους, άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρουν καθημερινά δεκάδες ασθενείς από απομακρισμένα νησιά μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν υγειονομικά στις επείγουσες ανάγκες βοήθειας ασθενών.

Είναι εκεί όταν χρειαστούν γιατί ξέρουν ότι σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν ανάγκη περίθαλψης, επειγόντως… Λένε “ερχόμαστε” ακόμη και όταν γνωρίζουν ότι οι συνθήκες είναι αντίξοες…

Μέσα σε ένα μήνα συμπληρώνουν έως και 130 ώρες πτήσης τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μεταφέρουν ασθενείς από τη νησιωτική χώρα σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Το τελευταίο τριήμερο δέκα ασθενείς ανάμεσα τους 4 παιδιά μετέφεραν τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, από νησιά του Αιγαίου, ένα φορτηγό πλοίο και το Άκτιο σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων.

   – Ένα αεροσκάφος B-350C μετέφερε 1 παιδί από τη Χίο στην Ελευσίνα

   – Ένα ελικόπτερο Super Puma παρέλαβε από το φορτηγό πλοίο «Cappadocia Seaways», που έπλεε νότια της Φολεγάνδου, 53χρονο ασθενή, τουρκικής υπηκοότητας και τον μετέφερε στο Ηράκλειο.

   – Ένα αεροσκάφος B-350C μετέφερε 1 παιδί και 1 ασθενή από την Ικαρία και την Λέσβο, στη Χίο και στην Ελευσίνα,

   – Ένα αεροσκάφος B-350C μετέφερε 2 παιδιά και 1 ασθενή από την Κω και τη Χίο στην Ρόδο, στο Ηράκλειο και στην Ελευσίνα.

   – Ένα αεροσκάφος B-350C μετέφερε 2 ασθενείς από την Ικαρία και τη Ρόδο στη Χίο και την Ελευσίνα και

   – Ένα αεροσκάφος C-130 μετέφερε 1 ασθενή από το ‘Ακτιο στην Ελευσίνα.

   Συμπληρώθηκαν 17,2 ώρες πτήσης σε 6 αποστολές.

Την ίδια ώρα ένα ελικόπτερο Super Puma εκτέλεσε αποστολή έρευνας και διάσωσης για 2 αγνοούμενους ορειβάτες στη Χώρα Σφακίων συμπληρώνοντας 5,6 ώρες πτήσης.