Σε αυτό το νησί η ζωή σας θα γίνει… ηλεκτρικό ποδήλατο.

Ο τόπος μας

Ο Δήμος Σκιάθου προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου για διάθεση ηλεκτρικών ποδηλάτων, εξαιρετικά φιλικών προς το περιβάλλον, στους κατοίκους του νησιού και σε τουρίστες.

Με την αξιοποίηση της δράσης, ο Δήμος Σκιάθου σκοπεύει να λειτουργήσει από το 2023 μεικτούς σταθμούς δωρεάν διάθεσης συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι οποίοι θα βρίσκονται σε 10 σημεία του νησιού, εννέα στην πόλη και και ένα στις Κουκουναριές.

Ο Δήμος Σκιάθου θα προμηθευτεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων δημόσιας χρήσης. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρει στους πολίτες ένα σύγχρονο εργαλείο και μέσο μεταφοράς, που θα συμβάλει στη μείωση των ρύπων και του θορύβου εντός της πόλης, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Πράσινες» δωρεάν μετακινήσεις από τον Δήμο Ελασσόνας με ηλεκτρικά ποδήλατα - SkiathosTV|Σκιαθος|Μαγνησία|Θεσσαλία|Ελλάδα

Το νησί, για δεύτερη χρονιά, πιστοποιήθηκε ως νησί φιλικό προς τον ποδηλάτη με το σήμα Bike Friendly Destination, καθιστώντας την έτσι ιδανικό προορισμό για μεμονωμένους ή οργανωμένους ποδηλάτες.

Σημειώνεται ότι το σύστημα θα αποτελείται από ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης, ειδικής σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα μίσθωσης, κλειδαριά IoT (4G/GPS), αντιβανδαλιστικές θέσεις κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, συστήματα φόρτισης σταθμού μίσθωσης με ενσωματωμένο βιομηχανικό υπολογιστή και 4G router, τερματικά μίσθωσης ποδηλάτου με ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης, οθόνη αφής και πολλά άλλα καινοτόμα συστήματα, ώστε να μη γίνονται κλοπές και καταχρήσεις από τους χρήστες.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στις 250.000 ευρώ ώστε να δημιουργηθούν σταθμοί των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Σύνολο επισκέψεων 1,761 , Σήμερα 2