Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Σε ποιο προάστιο της Αθήνας εμφανίστηκαν… αγριογούρουνα. Εικόνες και βίντεο

Περιβάλλον

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι όταν αντίκρυσαν μία αγέλη από αγριογούρουνα να διασχίζει κεντρικούς δρόμους της…
Εκάλης και να αναζητούν την τροφή τους μέσα στον αστικό ιστό.
Η αγέλη αποτελείται από μια μητέρα με τα μικρά της, που κάνουν βόλτες σε κεντρικά σημεία της περιοχής. Είναι άγνωστο πως βρέθηκαν εκεί, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κάτοικοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως τις νυχτερινές ώρες αφού τα ζώα διασχίζουν τους δρόμους και ελλοχεύουν κίνδυνοι ατυχημάτων.
Η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων πάντως, έχει λάβει εκρηκτικές διατάσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ σε αρκετές περιοχές, τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στη Μακεδονία έχει επανειλημμένα ζητηθεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στην αύξηση του πληθυσμού, καθοριστικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι τα περισσότερα ζώα είναι υβρίδια, αφού σύμφωνα με μελέτες προέρχονται από διασταυρώσεις με γουρούνια.

Όπως επισημαίνουν δασολόγοι, τα αγριογούρουνα γεννούν 2 με 4 μικρά, σε αντίθεση με τα υβρίδια που η κάθε γέννα κυμαίνεται από 6 έως 10.
Τα υβρίδια προέρχονται από διασταυρώσεις αγριογούρουνων με γουρούνια ελευθέρας βοσκής, τα οποία διατηρούν κτηνοτρόφοι που ωφελούνται από πρόγραμμα επιδοτήσεων βιολογικής κτηνοτροφίας.
Ο δήμος της περιοχής είναι σε συνεργασία με το δασαρχείο και αναζητούν τρόπο ώστε να επιστρέψουν στην Πάρνηθα.

Δείτε το βίντεο από το protothema.gr