Οι κριτικοί την τελείωσαν… “Η ταινία ήταν για κοινό λίγων απαιτήσεων”…

Ελληνικός κινηματογράφος

Η ζηλιάρα είναι μια ασπρόμαυρη ελληνική κωμική ταινία, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη. Πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες έκανε στις 25 Νοεμβρίου 1968.

Αρχικά, τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει με τον Νίκο Σταυρίδη στον ρόλο του Αργύρη, αλλά για άγνωστους λόγους, τη θέση του πήρε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ακολουθεί κριτική που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Το Βήμα”, στις 27 Νοεμβρίου 1968:

“Κλασική “ελαφρή κωμωδία”, του τύπου που διανέμεται με “ανοιχτοχεριά” από τους αρμοδίους του ελληνικού κινηματογράφου και που βασίζεται στους ώμους ενός ή δύο καλών Ελλήνων ηθοποιών του θεάτρου.

Στην περίπτωση της “Ζηλιάρας”, ούτε το αναμφισβήτητο κωμικό ταλέντο της Ρένας Βλαχοπούλου και του Γιώργου Κωνσταντίνου, μπορεί να σώση την ταινία από την υποτυπώδη σκηνοθεσία και τις εμφανείς αδυναμίες του σεναρίου, που είναι γραμμένο σαφώς για το κοινό των “λίγων απαιτήσεων”.

Λίγες είναι οι στιγμές που οι συμπαθείς πρωταγωνιστές δίνουν πραγματικά το μέτρο των δυνατοτήτων τους. Σωστοί στους δεύτερους ρόλους τους ο Λαυρέντης Διανέλος και η Κ. Λαμπροπούλου”.

Σύνολο επισκέψεων 1,788 , Σήμερα 1