Εδώ… παραθερίζουν τα πιο ασυνήθιστα είδη πουλιών της χώρας… Εικόνες

Ο τόπος μας

Βλέπετε τη Λιμνοθάλασσα Ωρωπού, δίπλα στον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου. Είναι, ίσως, ο πιο σημαντικός υγρότοπος της Αττικής για τα παρυδάτια πουλιά.

Μέσα σε ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό παράκτιων ενδιαιτημάτων, η λιμνοθάλασσα Ωρωπού φιλοξενεί όλο το χρόνο μια μεγάλη ποικιλία υδρόβιων, παρυδάτιων και στρουθιόμορφων πουλιών, και ανάλογα με την εποχή Φοινικόπτερα, Θαλασσοκόρακες, Κορμοράνους, αλλά και περαστικούς Μύχους της Μεσογείου και Μαυροκέφαλους Γλάρους.

Εδώ έχουν παρατηρηθεί μερικά από τα πλέον ασυνήθιστα είδη πουλιών της χώρας, όπως ο Ερημοσφυριχτής και η Κοκκινοσκαλίδρα, ενώ την περιοχή επισκέπτονται και είδη όπως η Μεσογειακή Φώκια, η Caretta caretta και η Πράσινη Χελώνα-Μύδας.

Αν και όχι εντελώς απαλλαγμένος από κοινές παθογένειες των ελληνικών υγροτόπων, ο υγρότοπος τα τελευταία χρόνια προστατεύεται ικανοποιητικά και παραμένει ένα πολύτιμο καταφύγιο για τα ταξιδιάρικα και όλα τα πουλιά της περιοχής. Φωτογραφίες Παναγιώτης Λατσούδης, αναδημοσιεύονται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Σύνολο επισκέψεων 2,791 , Σήμερα 1