Γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν υπάρχει… Ένα μαγευτικό καταφύγιο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ… Εικόνες

Ο τόπος μας

Θέλετε μεγάλες παραλίες με χρυσαφένια άμμο και διάφανα γαλανά νερά; Θέλετε διασκέδαση έως το πρωί, αν δεν σας την “κόψει” ο Χαρδαλιάς; ή πολυτελή ξενοδοχεία για να έχετε όλες τις ανέσεις; Εάν σε όλα τα παραπάνω απαντήσετε θετικά, τότε ξεκινήστε για τη Χαλκιδική. Κατάφυτες περιοχές με εξωτικές παραλίες, πιο καλοκαιρινά τοπία αλλά και κοσμοπολίτικες περιοχές σας περιμένουν για ένα ταξίδι που θα ενθουσιάσει όλους τους ταξιδιώτες. Μη φύγετε από την περιοχή, εάν δεν επισκεφτείτε τις Καβουρότρυπες, τη Διάπορο, το Φάρο στο Ποσείδι και την Αμμουλιανή.

Στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στην ανατολική πλευρά, υπάρχει ένα σύμπλεγμα από παραλίες, γνωστές ως Καβουρότρυπες. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, με λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Αυτό το τοπίο εξωτικής ομορφιάς και η θέα προς τον επιβλητικό Άθω δημιουργούν έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Αν λοιπόν οι παραλίες της Χαλκιδικής συναγωνίζονταν μεταξύ τους, οι Καβουρότρυπες μάλλον θα κέρδιζαν το πρώτο βραβείο.

Καβουρότρυπες - Ένας κρυμμένος παράδεισος | Dream Swim

Παλαιότερα, οι Καβουρότρυπες ήταν ελάχιστα γνωστές, μόνο στους ντόπιους ή σε αυτούς που εξερευνούσαν το καλοκαίρι κάθε σπιθαμή της Χαλκιδικής. Ήταν μάλιστα σαν ένα κοινό μυστικό, ένα μαγευτικό καταφύγιο που το ήξεραν μόνο λίγοι. Γι’ αυτό εξάλλου, στον κεντρικό δρόμο δεν τοποθετήθηκε ποτέ πινακίδα που να σηματοδοτεί τη διαδρομή για αυτές τις παραλίες. Σήμερα βέβαια τις Καβουρότρυπες γνωρίζει πολύς κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή, ιδιαίτερα κατά την υψηλή θερινή περίοδο. Ωστόσο, το μέρος είναι ακόμη πανέμορφο, η έλλειψη τουριστικής οργάνωσης και υποδομών συγκαταλέγεται στα θετικά, ανθρώπινες επεμβάσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο κάποιες καλλιτεχνικής φύσεως στα βράχια, τα νερά θυμίζουν πισίνα και μία επίσκεψη επιβάλλεται. Και σε περιόδους που δεν έχει κόσμο, μπορείτε να έχετε έναν ολόκληρο κολπίσκο δικό σας!

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ | Χαλκιδική: Πατάμε (δεύτερο) πόδι στο καλοκαίρι

Και σε αυτό το σκηνικό προσθέστε και τα γλυπτά. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι επισκέπτες της παραλίας με καλλιτεχνικές ανησυχίες ξεκίνησαν να σκαλίζουν τα βράχια. Κάπως έτσι σήμερα κατά μήκος της παραλίας μπορείς να δεις έναν αετό, έναν αστερία, έναν ήλιο ενώ οι «καλλιτέχνες» έχουν ζωγραφίσει πάνω στα βράχια και ένα κοριτσάκι που ψαρεύει. Κάποτε υπήρχε και μια όμορφη γοργόνα αλλά ο άνθρωπος που την δημιούργησε φρόντισε να την καταστρέψει όταν κλήθηκε να.. πληρώσει πρόστιμο για καταστροφή φυσικού τύπου! Όποιος περνάει από τις καβουρότρυπες φροντίζει να βάζει με κάθε τρόπο την υπογραφή του…

Λίστα - Οι 10 ομορφότερες παραλίες στη Χαλκιδική | ellines.com