Σπουδές εν πλω… Κρουαζιερόπλοιο-πανεπιστήμιο με 637 φοιτητές πλέει στις ελληνικές θάλασσες

Και όμως συμβαίνει...

Στο Αργοστόλι βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο “World Odyssey” που φιλοξενεί 637 φοιτητές που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για ένα εξάμηνο σπουδών.

Το Semester at Sea ( SaS ) είναι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό το οποίο ιδρύθηκε το 1963 και το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο είναι ο τρέχων ακαδημαϊκός χορηγός. Σχεδόν 73.000 προπτυχιακοί φοιτητές από περισσότερα από 1.500 κολέγια και πανεπιστήμια, έχουν συμμετάσχει έως τώρα στο Semester at Sea.

Πρόκειται για ένα πλωτό ιδιαίτερο πανεπιστήμιο το οποίο μεταφέρει 637φοιτητές, που παρακολουθούν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση, καθώς και 176 μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο μήκους 175 μέτρων ήρθε από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Στην Ελλάδα έχει ταξιδεύσει στο Γύθειο, τα Χανιά, την Καλαμάτα και την Κεφαλλονιά. Οι επιβαίνοντες προέρχονται από διάφορες χώρες  και δεν αποβιβάζονται από το πλοίο.

Το πλοίο κάνει συνολικά ένα ταξίδι 106 ημερών με αφετηρία το Ντουμπάι και τελικό προορισμό το Μπρεμερχάφεν της Γερμανίας στις 20 Απριλίου, περνώντας συνολικά από 11 χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κένυα, Ιορδανία, διέλευση Διώρυγας Σουέζ, Κύπρος, Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία, Μαρόκο, Πορτογαλία και Γερμανία).

Κρουαζιερόπλοιο - «πλωτό πανεπιστήμιο» έδεσε εκτάκτως έξω από το Λιμάνι Χανίων - HANIA.news

Σύνολο επισκέψεων 16,497 , Σήμερα 968