Δυστυχώς, συνέβη και αυτό… Από γραφείο φωταγώγησαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βηθλεέμ…

Κόσμος

Με ένα κόκκινο αστέρι και χιλιάδες λαμπιόνια η Βηθλεέμ  φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της, σε μια ασυνήθιστα ήρεμη ατμόσφαιρα, χωρίς την παρουσία κόσμου, λόγω των αυστηρών περιορισμών με την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Παλαιστίνιοι και πιστοί συγκεντρώνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο κατά την έναρξη των εορτασμών των Χριστουγέννων στην Πλατεία της Φάτνης κοντά στον Ναό της Γέννησης, τόπο γέννησης του Ιησού Χριστού σύμφωνα με την παράδοση, για να παρακολουθήσουν τη φωταγώγηση του δέντρου. Ωστόσο φέτος, λόγω των περιορισμών, μόνο λίγοι δημοσιογράφοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Μάλιστα, όπως σημείωσε η Κάρμεν Γκάτας, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της πόλης, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Μοχάμεντ Σαγιέντ, φωταγώγησε το δέντρο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή, ευρισκόμενος στο γραφείο του στη Ραμάλα.

Η Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, έχει καταγράψει συνολικά 71.703 περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων 678 θανάτων.

Η Βηθλεέμ προσελκύει χιλιάδες τουρίστες τα Χριστούγεννα, ως τόπος γέννησης του Χριστού, ενώ οι τοπικές Αρχές κάνουν το φωτισμό του δέντρου μία από τις πιο αξιομνημόνευτες εκδηλώσεις της χρονιάς. Η Βηθλεέμ βρίσκεται τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη της Δυτικής Όχθης και τα Χριστούγεννα πλημμυρίζει με τουρίστες. Οι Χριστιανοί αποτελούν το 1% του πληθυσμού στη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η φωτογραφία είναι του REUTERS/AMMAR AWAD

Δείτε τη φωταγώγηση

Σύνολο επισκέψεων 645 , Σήμερα 1