Ο μαγευτικός τόπος του Αρχιεπισκόπου. Εδώ αφήνει τα ράσα και πιάνει την τσάπα… Βίντεο, εικόνες

Ο τόπος μας

Το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, στη Θήβα, βρίσκεται σκαρφαλωµένο σε έναν απότομο βράχο, στη Ζάλτσα Βοιωτίας. Από εκεί αγναντεύει ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, το απέραντο γαλάζιο, διαβάζει, προσεύχεται, γράφει άρθρα, συγκεντρώνει υλικό για τα επόμενα βιβλία του, υποδέχεται τους φίλους του και… μεταμορφώνεται σε έναν αγρότη και κτηνοτρόφο.

Πρόκειται για το ησυχαστήριό του, το µέρος που αγαπάει. Αυτός το «ζωντάνεψε και σήμερα αποτελεί το «στολίδι» της περιοχής. Σε αυτό το µέρος ο Αρχιεπίσκοπος αναπαύεται και ηρεµεί. Αν και ο ίδιος δεν συνηθίζει να κολυμπάει, απολαμβάνει να αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, καθώς ακριβώς από κάτω είναι η παραλία της Ζάλτσας.

Το καλοκαιρινό ησυχαστήριο του Ιερώνυμου στη Ζάλτσα Βοιωτίας | Sirios Fm 95,8

Το μοναστήρι, το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Θηβών και Λιβαδειάς το έφτιαξε και το αναστήλωσε το 1994 ο Μακαριότατος όταν ήταν ακόμη μητροπολίτης Θηβών, όπως σημειώνει το dogma.gr. Έξω από το κελί του έχει βάλει και την επιγραφή «σήµερον εµού, αύριο ετέρου και ουδέποτε τινός».

Αυτό είναι το ησυχαστήριο του Αρχιεπισκόπου στη Ζάλτσα Βοιωτίας - Φωτογραφίες | Dogma

Πρόκειται για έναν µαγευτικό τόπο. Παγώνια, πρόβατα, κότες, µπαχτσέδες µε σοδειά που θα ζήλευαν πολλοί, δέντρα που λυγίζουν από τους καρπούς, όπως ροδιές και ελιές, είναι κάποια από τα κατορθώματα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με τη βοήθεια ιερέων και ντόπιων.

Στον Αρχιεπίσκοπο αρέσει να περπατάει, να βλέπει να µπολιάζουν τα δέντρα -κάποιες φορές βοηθάει-, να φροντίζει τα ζώα και να µοιράζει όλα αυτά τα «καλούδια» στους συγχωριανούς του και στα Ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στις κατασκηνώσεις της.

Μάλιστα είναι εντυπωσιακό πως οι κάτοικοι δεν τον αντιμετωπίζουν µε την ιδιότητα του Αρχιεπισκόπου, αλλά ως τον δικό τους άνθρωπο, τον συγχωριανό τους. Είναι ο γείτονάς τους που η πόρτα στο κελί του στο µοναστήρι είναι πάντοτε ανοιχτή και τους περιμένει…

Δείτε το μαγευτικό μοναστήρι στο βίντεο από Ορθόδοξη Οικογένεια

Σύνολο επισκέψεων 3,193 , Σήμερα 1