Το νησί των Ελλήνων τουριστών… Γιατί το προτιμούν οι οικογένειες

Ο τόπος μας

Η Λήμνος, κατά καιρούς ονομαζόταν «Ανεμόεσσα», εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αν και είναι ηφαιστειογενές νησί, έχει υπέροχες και καθαρές παραλίες και είναι ένα νησί ιδανικό για ήρεμες διακοπές.

Είναι ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός που κερδίζει ολοένα και περισσότερες θέσεις στις “ καρδιές” των επισκεπτών. Στην πλειονότητά του κατακλύζεται από Έλληνες και κυρίως οικογένειες και αυτό γιατί είναι ένα νησί με δυνατότητες πολλών επιλογών, ποιοτική γαστρονομία, πολλές και αξιόλογες παραλίες αλλά και πολυάριθμα επισκέψιμα πολιτιστικά σημεία.

Με σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς. Με περιζήτητα, από την αρχαιότητα ακόμα, προϊόντα (κρασί, μέλι, τυρί), άφθονο ψάρι, αλλά και φιλόξενους κατοίκους η Λήμνος προσφέρεται, όσο λίγα νησιά, για όσους αναζητούν ήσυχες διακοπές και ανακάλυψη.

Επειδή ακριβώς έχει πάρα πολλές επιλογές για να απολαύσει κανείς τη διαμονή του και είναι value for money, αλλά και λόγω των ακτοπλοϊκών συνδέσεων (συνδέεται με Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λαύριο και Πειραιά) και αεροπορικών συνδέσεων η μερίδα των Ελλήνων επισκεπτών υπολογίζεται ότι καταλαμβάνει τουλάχιστον το 60% του συνόλου.

Το νησί φέτος παρουσίασε αύξηση στις αφίξεις αεροπορικώς γύρω στο 30% ενώ αύξηση σημειώθηκε και στις ακτοπλοϊκές αφίξεις. Οι τουρίστες που το επιλέγουν από το εξωτερικό προέρχονται κυρίως από Αγγλία, Σκανδιναβία και Αυστρία. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και καταλύματα κατά τη διάρκεια της φουλ σεζόν άγγιξαν το 90%, ενώ οι τουρίστες που επισκέφθηκαν το νησί από τον Μάιο μέχρι σήμερα ξεπέρασαν τους 200.000.