Το ελληνικό νησί που συγκαταλέγεται στους καλύτερους, ανερχόμενους προορισμούς του κόσμου…

Ο τόπος μας

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Άνδρος, που βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους, ανερχόμενους προορισμούς του κόσμου σε λίστα που ανακοίνωσε η Βρετανική εφημερίδα Evening Standard μετά από έρευνα των συντακτών της.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο επτά ανερχόμενοι προορισμοί από όλο τον κόσμο μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στα πλάνα των ταξιδιωτών για τα επόμενα χρόνια, μέσα στους οποίους εντάσσεται η Άνδρος “ως ένας αυθεντικός και ποιοτικός προορισμός των Κυκλάδων με μοναδική αρχιτεκτονική και μαγευτική φύση που καθηλώνει τους επισκέπτες της”.

Στο άρθρο τονίζεται πως “το νησί της Άνδρου φιλοξενεί ιαματικές πηγές, καταρράκτες, μαρμάρινα πεζοδρόμια και αυτός ο μήνας ήταν το σκηνικό του γάμου της fashionista Lucy Williams. Ό,τι λείπει από την Άνδρο σε μέγεθος, το αναπληρώνει σε στάτους. Ήταν το προτιμώμενο στέκι των μεγιστάνων της ναυτιλίας του 20ου αιώνα και έτσι, για τον σημερινό επίλεκτο ταξιδιώτη, αυτό σημαίνει αστραφτερά μαρμάρινα πεζοδρόμια, χρυσά γλυπτά και νεοκλασικά αρχοντικά διάσπαρτα επιβλητικά στα στενά σοκάκια της πόλης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Άνδρος έχει ευγενοποιηθεί, πολύ μακριά από αυτό”.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης το Πορτοπάλο στη Σικελία, τη Μασσαλία, το Τόδος Σάντος στο Μεξικό, την Εσαουίρα στο Μαρόκο, το Ρέικιαβικ, και τη Σεβίλλη.