Εγκρίθηκε ως φάρμακο το πρώτο videogame… Τα παιδιά θα παίζουν και θα θεραπεύονται από αυτή τη διαταραχή…

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ Υγεία

Σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά και πρωτοποριακό… Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (USA Food and Drug Administration- FDA) έδωσε την έγκρισή της να κυκλοφορήσει ένα videogame ειδικά για παιδιά με διαταραχές.

Το videogame EndeavourRX έγινε το πρώτο παιχνίδι που χαρακτηρίζεται ως «συνταγογραφημένο φάρμακο». Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, οι γιατροί μπορούν τώρα να συνταγογραφήσουν το παιχνίδι σε παιδιά ηλικίας οκτώ έως 12 ετών που έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD).

Προτού εγκρίνει τη συνταγογράφηση του βιντεοπαιχνιδιού, η Akili Interactive, η εταιρεία ψηφιακής ιατρικής που είναι υπεύθυνη για το EndeavourRX, διενήργησε επί επτά χρόνια κλινικές δοκιμές μελετώντας περισσότερα από 600 παιδιά.

Ελλειμματική Προσοχή: Τι είναι, πότε εμφανίζεται και τι μπορώ να ...

H εταιρεία διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των παιδιών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το παιχνίδι για 25 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες, «δεν είχε πλέον μετρήσιμο έλλειμμα προσοχής σε τουλάχιστον μία μέτρηση αντικειμενικής προσοχής».

«Οι βελτιώσεις στις διαταραχές της ADHD μετά από ένα μήνα θεραπείας με EndeavourRx διατηρήθηκαν για έως και ένα μήνα» πρόσθεσε η εταιρεία, αποκαλύπτοντας επίσης ότι στις παρενέργειες περιλαμβάνονται δυσφορία και πονοκέφαλος. Ωστόσο η εταιρεία διαπίστωσε ότι το βιντεοπαιχνίδι δεν πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιείται αντί των πιο παραδοσιακών θεραπειών ADHD.

Το EndeavourRX δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, αλλά η εταιρεία άνοιξε λίστα αναμονής για το πρωτοποριακό videogame.

Σύνολο επισκέψεων 698 , Σήμερα 1