Μήπως έχουν αυξηθεί οι πονοκέφαλοί σας; Δεν είστε οι μόνοι. Τι συμβαίνει αυτή την εποχή

Υγεία

Μήπως έχετε παρατηρήσει να σας πονά περισσότερο συχνά αυτή την εποχή το κεφάλι σας;

Να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι. Συμβαίνει πολύ συχνά, πολλοί άνθρωποι να αντιμετωπίζουν το φθινόπωρο  περισσότερους πονοκεφάλους απ’  ό,τι σε άλλες περιόδους του έτους.

Μελέτες δείχνουν ότι, από τους μήνες Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, οι άνθρωποι γενικά βιώνουν περισσότερο κάθε τύπο κεφαλαλγίας. Μια μελέτη δείχνει ότι οι κρίσεις ημικρανίας είναι πολύ πιο συχνές -τουλάχιστον στους ενήλικες- κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου από ό,τι τις άλλες εποχές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αλλαγές του καιρού μπορεί να ευθύνονται για αυτή την αύξηση σε κάθε είδους πονοκέφαλο. Με το φθινόπωρο έρχονται χειρότερες αλλεργίες για πολλούς εποχιακούς αλλεργικούς. Μερικοί αλλεργικοί εμφανίζουν επίσης πονοκεφάλους ή και ημικρανίες.  Μια μελέτη δείχνει ότι το 50% των πασχόντων από αλλεργίες μπορεί επίσης να πάσχουν από ημικρανίες.

Επίσης, καθώς η θερμοκρασία χαμηλώνει, έχουμε την τάση να μένουμε περισσότερο μέσα στο σπίτι μας. Λιγότερη έκθεση στον ήλιο σημαίνει λιγότερη βιταμίνη D. Ορισμένες έρευνες δείχνουν έναν σαφή παραλληλισμό μεταξύ της έλλειψης βιταμίνης D και της αύξησης της συχνότητας των πονοκεφάλων, επομένως υπάρχει πιθανότητα αυτά τα δύο να σχετίζονται άμεσα.

Είτε επιστρέφετε στο σχολείο είτε  ο φόρτος εργασίας σας αυξάνεται, όσο περισσότερο άγχος έχετε και όσο λιγότερο κοιμάστε, μπορεί να είναι η αιτία που προκαλείται  πονοκέφαλος.