Μετά από 17 αρραβώνες, καμμία γυναίκα δεν κατάφερε να τον οδηγήσει στην εκκλησία…

Ελληνικός κινηματογράφος

Ήταν από τις φιγούρες εκείνες στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο που σου έμενε αποτυπωμένη. Ο λόγος για τον Αλέκο Τζανετάκο ο οποίος συμμετείχε σε δεύτερους και τρίτους ρόλους.

Εκείνο που τον ξεχώρισε, ήταν οι ατελείωτες σφαλιάρες που είχε φάει στη διάρκεια της κινηματογραφικής και θεατρικής του πορείας. Γι’ αυτό και του απέδωσαν τον τίτλο του «καρπαζοεισπράκτορα» του ελληνικού κινηματογράφου. Είχε πει σε μία συνέντευξη: «Οι καρπαζιές που έτρωγα βροχή στις ταινίες ήταν αληθινές, ο σβέρκος μου το ξέρει!”. Και είχε προσθέσει: “Στην ταινία, όπως και στο θέατρο, έτρωγα ξύλο από τις έξι το πρωί, μέχρι τη μία τη νύχτα. Κάποτε παίζαμε στο θέατρο με τον Λάμπρο τον Κωνσταντάρα, αυτόν τον πρίγκιπα του θεάτρου, που μου είχε κουδουνίσει το μυαλό με τη χερούκλα του… Του έλεγα ‘‘ρε Λάμπρο, δεν μπορείς να βάζεις λιγότερη δύναμη;’’. “Ρε Λάμπρο, μην τον χτυπάς τόσο δυνατά”, του είπε και ο Ρίζος. “Τι λες ρε κοντοστούπη, ένα και καθόλου, κωλοτούμπα, το μέρος του παίρνεις;”» είχε εξομολογηθεί ο ηθοποιός στην αυτοβιογραφία του.

Ο Αλέκος Τζανετάκος, όμως, ήταν αγαπημένος και των γυναικών. Σωστός καρδιοκατακτητής, είχε αρραβωνιαστεί 17 φορές, αλλά ποτέ δεν ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας. Είχε μεγάλη πέραση στο ωραίο φύλο. Αν και περιστοιχιζόταν από ωραίες γυναίκες και έζησε πολλούς έρωτες, ποτέ δεν ήρθε αυτός ο ένας, ο μεγάλος ο έρωτας. Κι έμεινε στο τέλος της ζωής του ένας μοναχικός λύκος. «Ίσως είναι και το κισμέτ, που λένε οι Άραβες”, είχε πει…

Ο ξεχωριστός κωμικός Αλέκος Τζανετάκος έφυγε από τη ζωή στις 11 Απριλίου του 2010, σε ηλικία 73 ετών.

Σύνολο επισκέψεων 1,410 , Σήμερα 1