Σούζυ τρως; Και τρως και ψεύδεσαι! Η θρυλική φράση που μας ακολουθεί στις εορτές… Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος

Κατά τις εορτές παραδοσιακά στην Ελλάδα το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς φτιάχνουμε κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και πολλά ακόμα εδέσματα και μαζευόμαστε στα τραπέζια με φίλους και συγγενείς για να ανταλλάξουμε ευχές.

Όμως, μπορεί να διατηρηθεί μια ισορροπία απέναντι στην… υπερφαγία;

Με την ευκαιρία αυτή θυμηθήκαμε την “Παριζιάνα”. Μια ελληνική μουσική-κωμική ταινία του 1969 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη, με τη Ρένα Βλαχοπούλου να ενσαρκώνει μοναδικά τη μαντάμ Πελαζί, γράφοντας ιστορία…

Αποτελεί μία από τις πιο κλασικές ελληνικές ταινίες του παλιού κινηματογράφου. Οι αμίμητες ατάκες την έχουν κατατάξει σε μια από τις αγαπημένες του ελληνικού κοινού. Κι αν την έχετε δει σίγουρα θα θυμάστε τη θρυλική φράση “Σούζυ τρως; Και τρως και ψεύδεσαι”.

Ακόμα και σήμερα γελάμε…

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία εμφανίστηκε σε μόνο μία σκηνή ο Κώστας Βουτσάς ως κομπάρσος.

Το διάσημο σπίτι που φιλοξενούσε την Πελαγία τη μοδίστρα και από την οποία έδιωχνε σωρηδόν τις πελάτισσες που την προσέβαλαν,  βρίσκεται στην πραγματικότητα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, στην οδό Κρήτης 28. Το σπίτι παραμένει ως σήμερα εκεί να θυμίζει τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες και στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Τα γυρίσματα του νησιού πραγματοποιήθηκαν πράγματι στη Μύκονο.

Η Παριζιάνα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 1969.  Κόβοντας 554.428 εισιτήρια, κατατάχθηκε στην 6η θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες της ίδιας σεζόν.

Δείτε ξανά και ξανά τη θρυλική φράση