Γιατί σήμερα πρέπει να μασήσετε μία… τσίχλα. Τι μας προσφέρει… Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος Και όμως συμβαίνει...

Ποιος να φανταζόταν ότι οι τσιχλόφουσκες έχουν και αυτές την τιμητική τους!Η Παγκόσμια Ημέρα Τσιχλόφουσκας γιορτάζεται την πρώτη Παρασκευή του Φεβρουαρίου.  Όλα ξεκίνησαν όταν το 2006 μια συγγραφέας παιδικών βιβλίων σκέφτηκε να θεσπίσει αυτή τη μέρα με στόχο να μαζευτούν χρήματα από κάθε μαθητή που συμμετείχε στην δράση μασώντας τσίχλα κατά τη διάρκεια της μέρας, για να δοθούν σε καλούς σκοπούς.

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η τσίχλα μας βοηθά να συγκεντρωθούμε, ενώ μπορεί να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη μνήμη μας. Με το μάσημα της τσίχλας καίμε περίπου 11 θερμίδες την ώρα.Κατά την διάρκεια μιας πτήσης η τσίχλα δεν αφήνει να βουλώσουν τα αυτιά μας. Με το μάσημά της  παράγεται 250% περισσότερο σάλιο, και έτσι καταπίνουμε περισσότερο. Αυτό συνεισφέρει στη σταθεροποίηση της εγκεφαλικής πίεσης!

Στη Σιγκαπούρη για μεγάλο διάστημα είχε απαγορευτεί η πώληση τσίχλας, γιατί ήταν πολύ δύσκολο για τους οδοκαθαριστές να καθαρίσουν από τους δρόμους τις πεταμένες τσίχλες, ενώ σήμερα επιτρέπονται μόνο εκείνες με φαρμακευτικές ιδιότητες!

Και οι διάσημοι όμως έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην τσίχλα! Για καλύτερες επιδόσεις στους αγώνες, ο διάσημος μπασκετμπολίστας Michael Jordan μασούσε τσίχλα, όπως και οι τραγουδιστές  John Lennon, Jimi Hendrix και Marvin Gaye αφού η τσίχλα βοηθά στο να μην ξεραίνεται ο λαιμός.

Και βέβαια η Finos Film δημιούργησε ένα βίντεο με αποσπάσματα από ταινίες που η τσίχλα έχει… πρωταγωνιστικό ρόλο. Βλέπετε παρακάτω σκηνές από τις ταινίες «Ο Θόδωρος και το Δίκανο», «Ο Αστερισμός της Παρθένου», «Η Ωραία του Κουρέα», «Πέντε Χιλιάδες Ψέμματα», «Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι», «Οι Βάσεις και η Βασούλα» και «Οι Κυρίες της Αυλής».

Σύνολο επισκέψεων 3,225 , Σήμερα 1