Σπάνε ρεκόρ οι ροές τουριστών… Γεμίζει η Ελλάδα με επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Και όμως συμβαίνει...

Τα στοιχεία από τους μεγαλύτερους tour operators του εξωτερικού σπάνε ρεκόρ για φέτος. Και αναφερόμαστε στις τουριστικές ροές που έχουμε ήδη: 500.000 ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, 3 εκατομμύρια ευρωπαίοι τουρίστες από την TUI, 40% αύξηση από την Air France και την Transavia.

Επίσης, η χώρα μας είναι νούμερο ένα προορισμός για τη Γαλλία, πρώτη χώρα η Ελλάδα στον οδικό τουρισμό για τους Ρουμάνους, ένας στους δύο Σέρβους που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος επιλέγουν Ελλάδα.

Παράλληλα, πολύ αυξημένες οι ροές και από το Ισραήλ, η γερμανική Condor ξανά στην Αθήνα έπειτα από 25 χρόνια, από 15% έως 45% αύξηση στις κρατήσεις από Easy Jet, Jet2, British Airways και Ryanair.

Αλλά και η Αθήνα έχει πολλούς τουρίστες. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, “μαγαζάτορες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας έρχονται και μου λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί τόσο γεμάτα τα τραπέζια τους τέτοια εποχή”. Η εικόνα, τουρίστες να γεμίζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, είναι ενδεικτική.

Σύνολο επισκέψεων 2,740 , Σήμερα 3