Ανακάλυψαν ιπτάμενο ερπετό με μήκος όσο… ένα μεγάλο λεωφορείο. Δείτε το

Κόσμος

Ένα γιγαντόσωμο αρπακτικό, που είχε μήκος όσο ένα μεγάλο λεωφορείο, ανακάλυψαν Αργεντινοί ερευνητές και του έδωσαν την ονομασία «Ο Δράκος του Θανάτου». Έζησε πριν από 86 εκατομμύρια χρόνια, μαζί με τους δεινόσαυρους.

Τα νέο είδος του προϊστορικού ιπτάμενου ερπετού – ή πτερόσαυρου – είχε μήκος περίπου 9 μέτρων και οι ερευνητές ανακάλυψαν απολιθώματά του στα βουνά των Άνδεων, στην επαρχία Μεντόσα της δυτικής Αργεντινής. Οι βράχοι που έκρυβαν τα απολιθώματα χρονολογούνται πριν από 86 εκατομμύρια χρόνια, κατά την Κρητιδική περίοδο.

Ο υπολογισμός αυτός σημαίνει ότι τα τρομακτικά ιπτάμενα ερπετά έζησαν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια χρόνια πριν από την πρόσκρουση αστεροειδή στη σημερινή χερσόνησο Γιουκατάν, που εξαφάνισε περίπου τα 3/4 της ζωής στον πλανήτη μας.

Το ερπετό θα ήταν πιθανότατα ένα τρομακτικό θέαμα στους αιθέρες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα τεράστια οστά κατατάσσουν το νέο είδος ως τον μεγαλύτερο πτερόσαυρο που έχει ανακαλυφθεί στη Νότια Αμερική και έναν από τους μεγαλύτερους σε όλον τον κόσμο. Πηγή, επιστημονική επιθεώρηση «Cretaceous Research».

Δράκος του Θανάτου: Το τρομακτικό ιπτάμενο ερπετό που έζησε πριν από 86  εκατομμύρια χρόνια

Σύνολο επισκέψεων 10,970 , Σήμερα 1