Δεν ήταν σειρά… ήταν μία ολόκληρη ζωή. “Τρέλα” Ελλήνων μπροστά στην τηλεόραση. Βίντεο

Η Ελλάδα παλιά...

Συμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την πρώτη προβολή της θρυλικής αμερικανικής σειράς ”Τόλμη και Γοητεία” (”The Bold and the Beautiful”) στην ελληνική τηλεόραση.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 13:30 το μεσημέρι από την ΕΤ-1, το χειμώνα του 1988 και από τις πρώτες μέρες σημείωσε τεράστια ποσοστά τηλεθέασης. Οι Έλληνες τηλεθεατές συντονίζονταν καθημερινά μπροστα στη μικρή οθόνη της τηλεόρασής τους για να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες των μελών της οικογένειας Φόρεστερ και της οικογένειας Σπέκτρα.

Ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική στις 23 Μαρτίου 1987. Έως τις αρχές Νοεμβρίου 2021 είχαν μεταδοθεί περίπου 8.900 επεισόδια. Η σειρά έχει μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καθώς την παρακολουθούσαν καθημερινά πιο πολλοί τηλεθεατές από οποιαδήποτε άλλη σειρά στον κόσμο (400 εκατομμύρια).

Από την αρχή της σειράς, το καστ έμαθε απ’ έξω περισσότερες από 393.750 σελίδες διαλόγων, δημιουργήθηκαν πάνω από 1.700 set, ενώ χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 1.790 κουτάκια λακ και 415 κραγιόν. Σε εβδομαδιαία βάση γυρίζονταν οκτώ επεισόδια, ενώ η σειρά ταξίδεψε και πραγματοποίησε γυρίσματα σε 14 πόλεις και 11 χώρες ανά τον κόσμο.

Τόλμη και Γοητεία : Ποιοι γέρασαν, ποιοι έφυγαν και ποιοι συνεχίζουν ακόμη !

Όλα αυτά τα χρόνια οι τηλεθεατές παρακολούθησαν 23 γεννήσεις και 100 γάμους, 21 εκ των οποίων έχει κάνει η Μπρουκ Λόγκαν Φόρεστερ που υποδυόταν η Κάθριν Κέλι Λανγκ, η μόνη ηθοποιός μαζί με τον Τζον Μακ Κουκ (Έρικ Φόρεστερ) που έπαιζαν στη σειρά σταθερά 35 χρόνια.

Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονταν οι: Τζον Μακ Κουκ (Έρικ Φόρεστερ), Σούζαν Φλέινερι (Στέφανι), Ρον Μος (Ριτζ), Κλάιτον Νόκρον (Θορν), Κάθριν Κέλι Λανγκ (Μπρουκ), Τζοάνα Τζόνσον (Κάρολιν), κ.ά.

Από το Αρχείο της ΕΡΤ σας παρουσιάζουμε ένα επεισόδιο της εκπομπής ”Εδώ και Σήμερα” παραγωγής 1989, στο οποίο γίνεται λόγος για την ”Τόλμη και Γοητεία”. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Οικονόμου μιλά με πολίτες και τους ρωτά τη γνώμη τους για την σειρά.