Μάτια από τον ουρανό για την προστασία του μεγαλύτερου θαλασσίου πάρκου της Ευρώπης… Εικόνες

Περιβάλλον

Για ακόμη μια χρονιά η περιβαλλοντική οργάνωση MOm με την πλήρη υποστήριξη του Ιδρύματος THALASSA και την συνεργασία των Λιμενικών Αρχών και του Φορέα Διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής συνέβαλε στην αποτελεσματική φύλαξη και προστασία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων. Φέτος, εκτός από τις τακτικές θαλάσσιες περιπολίες, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά και εναέριες με τη χρήση ελαφρού αεροσκάφους.

Από τις δοκιμαστικές περιπολίες έγινε φανερό ότι η χρήση ελαφρών ή και υπερελαφρών αεροσκαφών σε εκτεταμένες προστατευόμενες περιοχές μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην φύλαξή τους αλλά και στην καταγραφή θαλάσσιων θηλαστικών, τον έγκαιρο εντοπισμό φαινόμενων ρύπανσης, πυρκαγιών κ.ά.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1300 ώρες περιπολίας κατά τη διάρκεια των οποίων καλύφθηκαν 7000 ναυτικά μίλια και αντιμετωπίστηκαν 11 περιπτώσεις παράνομης αλιείας. Παράλληλα η MOm συνέχισε την επιστημονική καταγραφή των θαλάσσιων θηλαστικών στην περιοχή των Βορείων Σποράδων, μια περιοχή εξαιρετικής σημασίας τόσο για την μεσογειακή φώκια, όσο και για τα κητώδη!

Οι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται από  MOm – Monachus monachus

Σύνολο επισκέψεων 447 , Σήμερα 1