Οι Έλληνες φεύγουν για Μαρόκο, Κρακοβία, Κισινάου… Οι top προορισμοί για τις εορτές

Και όμως συμβαίνει...

Συνήθως, οι Έλληνες επιλέγουν τους «παραδοσιακούς» χριστουγεννιάτικους προορισμούς του εξωτερικού, όπως Λονδίνο, Γενεύη, Βιέννη, Πράγα, Παρίσι για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ωστόσο, στις επιλογές τους φέτος είναι και οι  εναλλακτικοί προορισμοί, όπως Κοπεγχάγη, Μαρόκο, Ίνσμπρουκ, Κρακοβία, αλλά και Κισινάου.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, για την περίοδο των Χριστουγέννων η κίνηση για το δίκτυο του εξωτερικού κορυφώνεται την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου και το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, ημέρες κατά τις οποίες καταγράφεται ήδη μέση πληρότητα πάνω από 85% από/προς Αθήνα και 95% από/προς Θεσσαλονίκη. Η Τρίτη, 2 Ιανουαρίου παρουσιάζει αντίστοιχο ενδιαφέρον με τα ποσοστά να είναι ήδη απαγορευτικά για όσους δεν έχουν κλείσει την επιστροφή τους.
Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων επιβατών, οι top προορισμοί εξωτερικού είναι: από τη βάση της Αθήνας για Πράγα, Παρίσι, Βιέννη, Λονδίνο, Ζυρίχη, Βαρκελώνη, Γενεύη και από τη βάση της Θεσσαλονίκης για Παρίσι, Λάρνακα, Ζυρίχη, Ντίσελντορφ, Βαρκελώνη, Στουτγκάρδη.

Στους top προορισμούς και στις λίστες προτίμησης, πέρα των κλασικών προορισμών είναι και οι μακρινοί προορισμοί, όπως η Κούβα, η Βραζιλία και η Νέα Υόρκη. Στις ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής είναι η Κωνσταντινούπολη στο δίκτυο του εξωτερικού, αλλά και η Κέρκυρα, στο δίκτυο του εσωτερικού.

Οι πληρότητες στο δίκτυο εσωτερικού είναι χαμηλότερες, με την κίνηση να κορυφώνεται στις 22 και 23 Δεκεμβρίου. Οι ταξιδιώτες επιλέγουν προορισμούς όπως τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, κ.α.