«Πάλευε με τα κύμματα» για 30 ώρες… Ανάμεσα σε αγέλη από μέδουσες και τον κίνδυνο καρχαριών. Βίντεο

Κόσμος

Ο Αυστραλός, Μπλέικ Τζόνστον, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη διάρκεια σέρφινγκ, καθώς «πάλευε με τα κύμματα» για περισσότερες από 30 ώρες…

Ο 40χρονος πρώην επαγγελματίας πρωταθλητής, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 30 ωρών και 11 λεπτών που κατείχε ο Νοτιοαφρικανός, Τζος Ελσιν, ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, όπως τα κοπάδια μεδουσών και ο νυκτερινός ωκεανός.

Το κατόρθωμα του Τζόνστον, πραγματοποιήθηκε στην παραλία Κρονούλα της Αυστραλίας.

Ο Μπλέικ Τζόνστον… κυνηγούσε το ρεκόρ με στόχο να συγκεντρώσει 400.000 δολάρια Αυστραλίας (σ.σ. 252.000 ευρώ), που θα διατεθούν στις έρευνες για την πρόληψη σχετικά με την αυτοκτονία και την ψυχική υγεία των νέων, με αφορμή την αυτοκτονία του πατέρα του, πριν από δέκα χρόνια.

Ο διάσημος σέρφερ, κατάφερε να «πιάσει» περίπου 500 κύματα από την έναρξη της προσπάθειας του, τα ξημερώματα της Πέμπτης και μερικά απ΄ αυτά, μέσα στην νύκτα και υπό το φως των προβολέων. Ο 40χρονος αθλητής, προετοιμάσθηκε ακόμη και για το ενδεχόμενο επίθεσης καρχαρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπλέικ Τζόνστον, επιχείρησε έναν αθλητικό «άθλο», καθώς το 2020, έτρεξε 100 χιλιόμετρα κατά μήκος της κακοτράχαλης νότιας ακτής του Σίδνεϊ, ολοκληρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης, ξυπόλητος.

Δείτε τον στο βίντεο

Σύνολο επισκέψεων 23,372 , Σήμερα 971