Απίστευτο… Αυτή η καρδιά είναι πραγματική και ζυγίζει 181 κιλά

Κόσμος

Βλέπετε την καρδιά μιας Γαλάζιας Φάλαινας της Οικογένειας Balaenopteridae, που εκτίθεται από το 2017 στο Βασιλικό Μουσείο του Ontario στον Καναδά.

Η γιγαντιαία καρδιά του μεγαλύτερου ζώου στον κόσμο ζυγίζει 181 κιλά και έχει πλάτος 1,2 μέτρα και ύψος 1,5 μέτρα, ενώ μπορεί να ακουστεί σε απόσταση μεγαλύτερη και από 3,2 χλμ, όταν βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού και η καρδιακή συχνότητα είναι 2-10 παλμοί / λεπτό (bpm)!

Το 2014, το νεκρό σώμα μιας θηλυκής Γαλάζιας Φάλαινας ξεβράστηκε στην ακτή της πόλης Rocky Harbor του Καναδά. Καθώς δεν είχε αποσυντεθεί πλήρως, οι ειδικοί επιστήμονες του Βασιλικού Μουσείου του Ontario στο Toronto, αποφάσισαν να συντηρήσουν το τεράστιο δείγμα. Χρειάστηκαν 5 τεχνικοί για να βγάλουν την καρδιά από τη θωρακική κοιλότητα, μέσα από ένα άνοιγμα που δημιουργήθηκε στα πλευρά.

Κατά τη διάρκεια της εξαγωγής, μια ομάδα επιστημόνων διοχέτευσε με αντλία μέσα στην καρδιά περισσότερα από 2.650 λίτρα φορμαλδεΰδης, μιας χημικής ουσίας που σκληραίνει τους μύες! Το όργανο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Gubener Plastinate στη Γερμανία, για να ολοκληρωθεί η συντήρηση! Πηγή: Βασιλικό Μουσείο του Οntario.

Οι γαλάζιες φάλαινες ήταν κάποτε φαλαινίτσες | Διακόνημα