Θέλετε το δέρμα σας να λάμπει; Χωρίς ακμή, κηλίδες και ρυτίδες; Αυτοί οι σπόροι είναι βάλσαμο…

Διατροφή

Οι σπόροι του ροδιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, C, Ε καθώς και σε σίδηρο, φυλλικό οξύ και κάλιο. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι τανίνες, οι πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες οι οποίες παρουσιάζουν ευεργετικά αποτελέσματα σε χρόνια νοσήματα.

Πέραν όμως όλων αυτών των ευεργετικών δράσεών του για την υγεία μας, το ρόδι μπορούν να σας χαρίσει και μοναδική λάμψη. Είναι γεγονός ότι πολλοί βοτανολόγοι και αισθητικοί έχουν αφιερώσει σελίδες επί σελίδων στα προσωπικά τους βιβλία και στις έρευνες τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σπόροι του ροδιού είναι ένα πανάκριβο καλλυντικό. Προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και αναζωογονούν την επιδερμίδα.

Τα έλαια του, είναι ιδαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου απαλλάσσοντας σας από την φθορά που προκαλεί. Ακόμη αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθαριστικό καλλυντικό της επιδερμίδας σας.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η περιεκτικότητα του χυµού του ροδιού σε αντιοξειδωτικά, είναι τρεις φορές υψηλότερη από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί! Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Βιταμίνες A,C,E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, πολυφαινόλες , ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά, κατατάσσουν το ρόδι στις σούπερ τροφές αλλά και στα σούπερ καλλυντικά!

Το ρόδι φαίνεται, σύμφωνα με έρευνες, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ακμής. Αλλά και η ξηροδερμία θέλει το ρόδι της. Αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική η χρήση του σε περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται επίσης στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων, αλλά και του ιού του έρπητα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ευεργετικές τους ιδιότητες μπορούν να φανούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις ψωρίασης κι εκζεμάτων.

Σύνολο επισκέψεων 685 , Σήμερα 1