Εσείς πως θα περιγράφατε ένα προφιτερόλ; Και όμως απογείωσε την καριέρα του…

Ελληνικός κινηματογράφος

Η κωμική ταινία “Χτυποκάρδια στο θρανίο”, του 1963 είναι παραγωγή του Κλέαρχου Κονιτσιώτη και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.

Σε αυτή την ταινία εξελίσσεται μια από τις πιο αγαπημένες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου…

Είναι η σκηνή όπου ο Γιώργος Κωνσταντίνου προσπαθεί να περιγράψει στον σερβιτόρο ενός ζαχαροπλαστείου το προφιτερόλ για να το παραγγείλει. Η σκηνή αυτή απογείωσε την καριέρα του…

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, 57 χρόνια μετά την ταινία, αποκάλυψε σε συνέντευξή του πώς κατάφερε να ερμηνεύσει, με το δικό του μοναδικό ύφος, το σενάριο του ρόλου του. Ο σπουδαίος ηθοποιός εξήγησε ότι η σκηνή βασίστηκε στον αυτοσχεδιασμό του, ενώ η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στο κοινό δεν ήταν στην ταινία, αλλά στην θεατρική παράσταση που είχε προηγηθεί.

«Όταν το έκανα αυτό, πειραματιζόμουν σε όλες τις πρόβες, μην είμαι και ψεύτικος ή Καραγκιόζης. Δεν ήθελα ποτέ να είμαι Καραγκιόζης πάνω στη σκηνή, δεν το άντεχα αυτό το πράγμα. Αυτό ξέσπασε στην πρεμιέρα, ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανένας. Ήταν στο Κοτοπούλη – Rex και είχε 1.500 άτομα. Το ένιωσα όμως στο χέρι μου, ότι θα μπορούσα να το φάω. Εκείνη τη στιγμή «έπεσε» η πλατεία, έγινε της τρελής. Όταν τελείωσε η παράσταση, ήρθε η Αλίκη και με πήρε από το χέρι και με πήγε μπροστά στον επιχειρηματία. Τα θυμάμαι σαν όνειρο. Από αυτό έγινα θιασάρχης» αποκάλυψε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Δείτε πάλι την σκηνή

 625 total views,  1 views today