Σκηνές για γέλια που θα μπορούσαν να φέρουν… κλάματα. Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος

“Ο παπατρέχας” είναι μια ελληνική κωμική ταινία του 1966, σε παραγωγή Θανάση Βέγγου και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού.

Στην ταινία αυτή ο Θανάσης Βέγγος υποδύεται τον Πολύδωρο (από τις σπάνιες φορές που σε ταινία δεν έχει το όνομα Θανάσης), έναν αγαπητό θυρωρό μιας πολυκατοικίας της πρωτεύουσας, ο οποίος τρέχει και δε φτάνει, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλους τους ένοικους της πολυκατοικίας, για να εξοικονομήσει χρήματα να παντρέψει τις έξι αδερφές του, αλλά και την γεροντοκόρη θεία του.

Οι επικίνδυνες σκηνές της ταινίας, στις οποίες ο Πολύδωρος κρέμεται στον αέρα από την ταράτσα της πολυκατοικίας και περνά μέσα από τη τζαμαρία της εισόδου πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο τον Βέγγο, όπως το συνήθιζε, χωρίς τη βοήθεια κασκαντέρ. Όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του, στα γυρίσματα της ταινίας αυτής κινδύνευσε και η ζωή του, στη σκηνή που πέφτει από την ταράτσα της πολυκατοικίας κρατώντας μόνο ένα σχοινί μπουγάδας.

Το ίδιο συνέβη και στην σκηνή που πέφτει με το κεφάλι πάνω στην τζαμαρία της πολυκατοικίας, σκηνή που αρχικά …τρομάζει τον θεατή με τον εξαιρετικό ρεαλισμό της.

Οι σκηνές αυτές έγιναν σκοπίμως από τον Βέγγο, στον οποίο άρεσε να γυρίζει σκηνές που παρά τις υπερβολές τους, ήθελε να φαίνονται αληθινές.

Ο Βέγγος σε ρόλο κασκαντέρ. Ήθελε ρεαλισμό και κρεμόταν από πολυκατοικίες και έσπαγε τζαμαρίες με το κεφάλι. Το απρόοπτο με την μαϊμού που τον δάγκωσε - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 28 Φεβρουαρίου 1966 και, κόβοντας 420.339 εισιτήρια, κατατάχθηκε στην 8η θέση ανάμεσα σε 101 ταινίες της ίδιας σεζόν.