Αναδείχθηκε… “Μις Ελλάς” στα καλλιστεία για άσχημες… Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος

Η Ταϋγέτη συγκαταλέγεται, μαζί με τη Γεωργία Βασιλειάδου και την Αθηνά Μερτύρη, στις «άσχημες» του ελληνικού κινηματογράφου. Ήξερε πολύ καλά ότι δεν ήταν όμορφη, και δήλωνε πως αυτός ήταν και ο λόγος που την προσέλαβαν στον κινηματογράφο.

Έντονα αυτοσαρκαστική και μια κατηγορία από μόνη της, η Μπασούρη δεν είχε κανένα θέμα με την εξωτερική της εμφάνιση και οι πλάκες της με τη Βασιλειάδου έχουν μείνει παροιμιώδεις στην ελληνική showbiz. Χαριτολογώντας με τη Βασιλειάδου, οι δύο μεγάλες κυρίες έλεγαν πως αν γινόντουσαν καλλιστεία για άσχημες, η μεν Βασιλειάδου θα έβγαινε Σταρ Ελλάς και η Ταϋγέτη Μις Ελλάς.

Οι «άσχημες» του ελληνικού κινηματογράφου που έγραψαν την δικιά τους ιστορία - e-Stage.gr

Και ήταν μάλιστα η φωτογένεια της Ταϋγέτης αυτή που θα της εξασφάλιζε την κινηματογραφική της πορεία, ιδιαίτερα όταν βρέθηκε στον δρόμο της ο μεγάλος Θανάσης Βέγγος, που τη λάτρευε και τον λάτρευε.

Σαν ηθοποιός ήταν ευχάριστη και σκορπούσε το γέλιο. Σαν άνθρωπος όμως ήταν μοναχική… Απέφευγε τις κοσμικές εμφανίσεις και σπάνια ακολουθούσε τους συναδέλφους της στα στέκια των καλλιτεχνών όπου σύχναζαν. Δεν παντρεύτηκε ποτέ. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε στο σπίτι μιας ξαδέλφης της, που τη φρόντιζε αφού δεν είχε δημιουργήσει δική της οικογένεια. Πέθανε τον Ιανουάριο του 2003 από εγκεφαλικό μετά από νοσηλεία αρκετών ημερών.

Δεν γράφτηκαν πρωτοσελιδα, δεν ετάφη με τιμές…

Σύνολο επισκέψεων 1,676 , Σήμερα 1