Αέρας… Χόλιγουντ “φυσά” στην Αθήνα. Έντονο ενδιαφέρον μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών

Πολιτισμός

Εταιρείες ξένων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην Αθήνα, που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο σκηνικό σπουδαίων διεθνών παραγωγών. Η Αθήνα κερδίζει ολοένα και υψηλότερη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της οπτικοακουστικής αγοράς.

Μια από αυτές τις παραγωγές είναι η ταινία Greek Freak, της Disney για τα παιδικά χρόνια και την καριέρα στο NBA του σούπερ σταρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στα Σεπόλια τις τελευταίες μέρες «φυσάει αέρας Χόλιγουντ». Το γήπεδο του Τρίτωνα, το οποίο έχει μετατραπεί σε κινηματογραφικό πλατό για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας. Το κινηματογραφικό συνεργείο που έχει αναλάβει την παραγωγή για τη χώρα μας, θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στις 12 Ιουνίου και σε σπίτι στην οδό Δράμας στα Σεπόλια, στο οποίο… θα ζει η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατά το σενάριο της ταινίας.

Η ταινία Greek Freak ολοκληρώνει τα γυρίσματά της προς τα τέλη Ιουνίου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχουν γυριστεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα, με ύψος δαπάνης που θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Απασχολεί 200 Έλληνες μέλη συνεργείου, εκατοντάδες βοηθητικούς ηθοποιούς και εξυπηρετείται από το Athens Film Office, συνεισφέροντας σημαντικά στην οικονομική ζωή της πόλης που αρχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία.

antetokoumpo

Αποτελεί επίσης την πρώτη από μια σειρά μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών που θα χρησιμοποιήσουν τις τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η δεύτερη σεζόν της Τεχεράνης, η νέα ταινία του David Cronenberg και δύο επεισόδια της σειράς Jack Ryan.

Βασικός στόχος του Γραφείου Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας (Athens Film Office), είναι να μετατρέψει την Αθήνα σε «Film Friendly City», διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει. Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, έχει συνδράμει στα γυρίσματα περισσότερων από 40 διεθνών και ελληνικών οπτικοακουστικών παραγωγών, στην ελληνική πρωτεύουσα.