Ακούτε τον λύκο να ουρλιάζει; Γιατί αυτή η πανσέληνος έχει ισχυρή επιρροή πάνω μας…

Περιβάλλον

Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του 2023 σχηματίζεται στις 01:07 πμ, ώρα Ελλάδας. Αυτή η πανσέληνος είναι γνωστή και ως «Φεγγάρι του Λύκου», και αναμένεται να μας δώσει μια εκθαμβωτική εικόνα του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά με την πανσέληνο, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση, το «Φεγγάρι του Λύκου» θα φαίνεται αρκετά μεγαλύτερο κατά την πρώτη μισή ώρα μετά την ανατολή του.

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς πρόκειται για μια μικρο-σελήνη (micromoon), μια πανσέληνο δηλαδή η οποία είναι μικρότερη σε μέγεθος και λιγότερο λαμπερή. Αυτό συμβαίνει διότι η Σελήνη βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο απόγειο της τροχιάς της, απέχοντας τουλάχιστον 405.000 χιλιόμετρα από τη Γη.

Η ονομασία «Πανσέληνος του Λύκου» προέρχεται από τους Αυτόχθονες Αμερικανούς, καθώς οι λύκοι ούρλιαζαν προς το φεγγάρι αυτή την εποχή του χρόνου. Σημειώνεται, ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις για τη σχέση των φάσεων της σελήνης με τους λύκους και τα ουρλιαχτά τους, αλλά, ως νυχτερινά ζώα, ουρλιάζουν πάντα με κατεύθυνση προς το φεγγάρι, ώστε το ουρλιαχτό τους να ακούγεται καλύτερα και πιο μακριά.

Οι αστρολόγοι

Σύμφωνα με αστρολόγους η πανσέληνος του Λύκου θα έχει ισχυρή επιρροή μας… Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε πιο ευαίσθητοι και θα καθοδηγούμαστε από τα συναισθήματα μας. Όπως επισημαίνουν “η σκέψη μας θα είναι υποκειμενική, θα τα παίρνουμε όλα πιο προσωπικά και θα πληγωνόμαστε πιο εύκολα. Θα είμαστε απίστευτα ευσυγκίνητοι”. Υποστηρίζεται πως τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι είναι οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι, όπως και όσοι  έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.

Σύνολο επισκέψεων 3,310 , Σήμερα 1