Αυτό το νησί θεωρούν ως το καλύτερο στην Ελλάδα… Έκπληξη με διάσημο μέρος που ήρθε… τελευταίο

Ταξιδεύοντας...

Σε γκάλοπ που διενήργησε το βρετανικό οδηγό καταναλωτών Which αναδείχθηκε, ως καλύτερο νησί της Ελλάδας,  η Κεφαλονιά, με τους απομονωμένους κολπίσκους, τις υπόγειες λίμνες και τα εντυπωσιακά σπήλαια.

Οι ακτές της Κεφαλονιάς σχηματίζουν πολλούς κόλπους και ακρωτήρια. Σπουδαιότεροι κόλποι είναι της Σάμης, του Μύρτου, του Λουρδά, του Αθέρα, του Φισκάρδου, του Λιβαδιού, του Αργοστολίου γνωστός και ως Κουτάβου. Η παραλία Μύρτος στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπήλαια του νησιού, όπως τα βαραθρώδη Μελισσάνη, Αγκαλάκι, Αγίων Θεοδώρων, Ζερβάτη, η Σπηλιά Δρογκαράτη, το σπήλαιο Σάκκου κ.ά.

Οι άφθονες αμμώδεις παραλίες, το απέραντο τοπίο της, στο οποίο δεν παρεισφρύουν πολυώροφα κτίρια, καθώς και οι απεριόριστες ευκαιρίες χαλάρωσης και απομόνωσης που προσφέρει, αποτελούν ορισμένους από τους παράγοντες στους οποίους αναφέρθηκαν οι 1.000 επισκέπτες που κλήθηκαν να βαθμολογήσουν δέκα πασίγνωστα ελληνικά νησιά με κριτήρια όπως οι παραλίες, τα αξιοθέατα, τα τοπία και η σχέση ποιότητας-τιμής.

Η Κεφαλονιά ήταν το μόνο νησί που βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια στην κατηγορία «γαλήνη και ησυχία». Οι επισκέπτες όμως, ενθουσιάστηκαν εξίσου και με το τοπίο του νησιού, το οποίο χαρακτήρισαν «εκπληκτικό», με έναν ανάμεσά τους να επαινεί ιδιαίτερα μια «όμορφη και απομονωμένη» παραλία της Ερίσσου, κοντά στο Φισκάρδο, στην οποία μπορεί κανείς να φτάσει κάνοντας πεζοπορία μέσα από ένα πανέμορφο δάσος.

Πέρα από την Κεφαλονιά, υψηλές βαθμολογίες στην κατηγορία «γαλήνη και ησυχία» σημείωσαν και η Σκιάθος με τη Λευκάδα, όπως αναφέρεται στην βρετανική ειδησεογραφική εφημερίδα The Guardian.

Πέρυσι, η Λευκάδα ήταν η μεγάλη νικήτρια, χάρη στο καταπράσινο τοπίο της, τις παρθένες παραλίες, τις απόκρημνες ακτές και το περίφημο κάστρο της Αγίας Μαύρας, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Μαζί με τη Λευκάδα που φέτος βρέθηκε στη δεύτερη θέση, συναντάμε και τη Σκιάθο, με το 70% των επισκεπτών της να επιστρέφουν στο πανέμορφο νησί και δεύτερη φορά. Οι επισκέπτες χαρακτήρισαν τη Σκιάθο άκρως γοητευτική, με εξαιρετική φιλοξενία και τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ένοτνη νυχτερινή ζωή και τα γαλήνια θαλασσινά τοπία.

Έκπληξη αποτελεί η Μύκονος βρέθηκε τελευταία μεταξύ των νησιών που συμμετείχαν στην έρευνα, με τους επισκέπτες να τη χαρακτηρίζουν ασφυκτικά γεμάτη, πολύβουη και υπερεκτιμημένη. Όπως σημειώνεται, με τα παραλιακά κλαμπ να χρεώνουν περίπου 150 ευρώ την ημέρα για δύο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα, οι επισκέπτες αξιολόγησαν το νησί με μόλις δύο αστέρια για τη σχέση ποιότητας-τιμής.

«Τα εστιατόρια προσπαθούν να ξεγελάσουν τον πελάτη με κάθε κόστος, και τα καταφέρνουν», έγραψε ένας βρετανός επισκέπτης. «Τα μαγαζιά είναι πανάκριβα για το πολύ μέτριο φαγητό που προσφέρουν, ενώ οι παραλίες το καλοκαίρι είναι κατάμεστες και τα ηχεία παίζουν μια εκωφαντική μουσική που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις λεπτό» προσθέτει ο ίδιος.