Από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις με το πιο γραφικό λιμάνι…

Ταξιδεύοντας...

Είναι η Ναύπακτος, παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας. Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό επιβεβαιώνεται από την άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινά από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου. Το Ενετικό λιμάνι της είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά λιμάνια της χώρας, ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ναυπάκτου. Οι δύο βραχίονες του Κάστρου, οι οποίοι ξεκινούν από την κορυφή του λόφου καταλήγουν στη θάλασσα, όπου με δύο πύργους κλείνουν την είσοδο του λιμανιού.

Στον προλιμένα της Ναυπάκτου έφταναν με μεγάλα καράβια τα εμπορεύματα, τα οποία μεταφέρονταν στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας και την Δωρίδα. Οι δραστηριότητες αυτές έδιναν ζωή στο λιμάνι και στην γύρω απ’ αυτό περιοχή. Zούσαν πολλές οικογένειες από το λιμάνι, ναυτικοί, εργάτες θαλάσσης, καροτσέρηδες και άλλοι επαγγελματίες. Το μικρό αυτό γραφικό λιμανάκι δέχεται καθημερινά, τους καλοκαιρινούς κύρια μήνες, δεκάδες μικρά κρουαζιερόπλοια με ευρωπαίους εκδρομείς.

Σύνολο επισκέψεων 1,636 , Σήμερα 3