Δεν είναι για όσους έχουν υψοφοβία… Εδώ σου κόβεται η ανάσα… Βίντεο

Ο τόπος μας

Στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου, το Μονοδένδρι βρίσκεται η Ι.Μ Αγίας Παρασκευής του Βίκου.

Πρόκειται για την ιστορικότερη Μονή της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου και μια απο τις ομορφότερες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τόσο η κατασκευή της, μιας και είναι φτιαγμένη ολοκληρωτικά από πέτρα, αλλά και η υπέροχη θέα προς την χαράδρα του Βίκου, καθώς είναι φτιαγμένη κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού.

Από την Μονή της Αγίας Παρασκευής ξεκινούν και δύο μονοπάτια τα οποία εύκολα χαρακτηρίζονται τα πιο επικίνδυνα στην Ελλάδα, ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για στενά περάσματα κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού που κινούνται παράλληλα, επάνω στο Φαράγγι του Βίκου.

Το φάρδος τους επιτρέπει μόνο ένα άτομο και αυτό μετά βίας και το βάθος του φαραγγιού δίπλα σας εάν ποτέ ρισκάρετε να περπατήσετε σε αυτά σε κάποια σημεία ξεπερνά ακόμα και τα 500 μέτρα. Οι πρώτοι που διέσχισαν αυτά τα μονοπάτια ήταν ασκητές που διέμεναν πριν από εκατοντάδες χρόνια στην περιοχή και αργότερα χρησιμοποιήθηκαν από βοσκούς.

Δείτε ένα πολύ ωραίο βίντεο από το up stories