Το… μεροκάματο των “χρυσών” παιδιών του ελληνικού κινηματογράφου

Ελληνικός κινηματογράφος

Την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου υπήρχαν δημοφιλής ηθοποιοί, αγαπητοί στο κοινό που ελάμβαναν πάρα πολλά χρήματα για κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών που πρωταγωνιστούσαν.

Τα ποσά… ζαλίζουν. Το κασέ της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ήταν το υψηλότερο και έφτανε, ημερησίως, τις 9,000 δραχμές. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες διεθνείς παραγωγές, οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και κατάφεραν να εκτινάξουν την καριέρα της στα ύψη και να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «Εθνικής Σταρ».

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν εξαιρετικά δημοφιλής ηθοποιός, επί ελληνικού εδάφους. Οι ρόλοι της είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό, το οποίο την στήριζε συνεχώς. Η ταινία «Υπολοχαγός Νατάσα» θεωρείται η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τον Απρίλιο του 2013, για το αν έχει βγάλει χρήματα από τις ταινίες που πρωταγωνιστούσε τη χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου, είπε, με κάθε ειλικρίνεια, τα ακριβή ποσά που έπαιρναν ο ίδιος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη για κάθε μία ημέρα γυρισμάτων.

Όπως είχε αναφέρει τότε, κάθε μέρα και 9.000 δραχμές έβαζε στο πορτοφόλι της η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ενώ ο ίδιος έπαιρνε 6.000 δραχμές! Για να σκεφτείτε πόσο υψηλά ήταν τα κασέ την «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, οι νέοι ηθοποιοί πληρώνονταν με 1.400 δραχμές.

Τα «τρελά λεφτά» που έπαιρναν Βουτσάς και Βουγιουκλάκη τη… μέρα για τις ταινίες τους! - TheCaller

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν πρωταγωνιστής σε περισσότερες από 90 ταινίες, μεταξύ των οποίων είναι και οι αξέχαστες όλων: «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Ο Θόδωρος και το δίκαννο», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Κάτι να καίει», «Η χαρτοπαίχτρα», «Γαμπρός από το Λονδίνο», «Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Το Ανθρωπάκι», «Κάτι να Καίει», «Κορίτσια για Φίλημα», «Γαμπρός από το Λονδίνο» και τόσες άλλες, που ακόμα και σήμερα παίζονται στην ελληνική τηλεόραση και κάνουν υψηλή τηλεθέαση.

«Βγάλαμε πολλά λεφτά! Πάρα πολλά λεφτά», είχε παραδεχθεί ο Κώστας Βουτσάς…

Σύνολο επισκέψεων 1,412 , Σήμερα 5