Ένας ακόμη σοβαρός λόγος να τρώτε μαύρη σοκολάτα. Νέα μελέτη του Χάρβαρντ

Διατροφή

Σύμφωνα με μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, αλλά όχι σοκολάτας γάλακτος, μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τρεις μακροχρόνιες αμερικανικές μελέτες παρατήρησης σε γυναίκες και άνδρες. Συνολικά τα δεδομένα αφορούσαν σε 192.000 συμμετέχοντες που παρακολουθούσαν για 30 και πλέον χρόνια.

Όπως διαπιστώθηκε, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον πέντε μερίδες μαύρης σοκολάτας την εβδομάδα παρουσίασαν 21% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές παρατήρησαν μείωση του κινδύνου κατά 3% για κάθε μερίδα μαύρης σοκολάτας που καταναλώνεται την εβδομάδα.

Αντίθετα, η κατανάλωση σοκολάτας γάλακτος δεν συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αλλά συσχετίστηκε με την μακροχρόνια αύξηση του σωματικού βάρους, έναν πιθανό παράγοντα που συμβάλλει στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, “φαίνεται ότι οι πλούσιες πολυφαινόλες της μαύρης σοκολάτας μπορεί να αντισταθμίσουν τις επιδράσεις των κορεσμένων λιπαρών και της ζάχαρης στην αύξηση του σωματικού βάρους και τον διαβήτη”. Πηγή περιοδικό “The BMJ”.

Διαδώστε το Εδώ ζεις