Έχετε προβλήματα όρασης; Μία, μόλις, χούφτα από αυτή την τροφή θα σας βοηθήσει…

Διατροφή

Είναι από τα λίγα τρόφιμα τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Ο λόγος για τα φυστίκια Αιγίνης. Μια μόλις χούφτα καλύπτει ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια, καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες (ιδιαιτέρως του συμπλέγματος Β), μέταλλα και ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά.

Ακόμη και 25 γραμμάρια φιστίκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν 10% από τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως η βιταμίνη B6, θειαμίνη, μαγνήσιο, φωσφόρο και χαλκό και φυτικές ίνες.

Το σημαντικό είναι ότι βοηθούν σε ασθένειες των ματιών. Και αυτό γιατί τα φιστίκια Αιγίνης περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τους ιστούς από τη ζημιά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Τα συστατικά αυτά έχουν ευεργετική επίδραση στα μάτια μας.

Συγκεκριμένα, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την ακτινοβολία που καθημερινά δέχεται ο οφθαλμός, προστατεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα μάτια μας από τη γήρανση. Οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης που σχετίζονται με την ηλικία, το μπλε φως και τον εκφυλισμό της ώχρας κηλίδας θα ωφεληθούν με την κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης.

Σύνολο επισκέψεων 1,942 , Σήμερα 2