Τόσο τυχερή που συμμετείχε στη χρυσή εποχή του κινηματογράφου… αλλά και τόσο άτυχη στη ζωή της. Τίτλοι τέλους…

Ελληνικός κινηματογράφος Σαν Σήμερα

Απεβίωσε, σε ηλικία 90 ετών, η ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και τραγουδίστρια, Μαίρη Χρονοπούλου… Το τελευταίο διάστημα, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με βαριά βλάβη στον εγκέφαλο μετά από πτώση στο σπίτι της.

Τις δεκαετίες του 1960 και 1970 διακρίθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς, η οποία έγινε μεγάλη σταρ τη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε σαν κομπάρσος στο “Χαρούμενο ξεκίνημα” του Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ το 1954, όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια.

Ξεχωρίζουν οι ερμηνείες της στην ταινία “Τα κόκκινα φανάρια” του 1963, του Βασίλη Γεωργιάδη, η οποία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στην 36η απονομή των βραβείων το 1964 σε παραγωγή της Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης.

Την περίοδο 1967-68 αναδείχθηκε ως η καλύτερη πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου και κέρδισε το βραβείο της ενώσεως κριτικών.

Τον Αύγουστο του 1999 υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της, που την ανάγκασε να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στις 16 Ιουνίου 2021 η Μαίρη Χρονοπούλου τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, που με την «ρώμη της παρουσίας της σφράγισε μια σειρά κινηματογραφικών ειδών», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τη Finos Film