Αυτή η διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο εντέρου. Μόνο στους άνδρες και όχι στις γυναίκες

Διατροφή

Νέα νοτιοκορεατική-αμερικανική επιστημονική μελέτη επισημαίνει ότι μια υγιής φυτοφαγική διατροφή με πολλά λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (ορθοκολικού) στους άνδρες, αλλά όχι στις γυναίκες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Kyung Hee, αφού ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 80.000 άνδρες στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι όσοι έκαναν σε καθημερινή βάση τη μεγαλύτερη φυτοφαγική διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 22% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σε σύγκριση σε με εκείνους που έκαναν τη μικρότερη φυτοφαγία. Από την άλλη, δεν βρέθηκε ανάλογη συσχέτιση μεταξύ φυτοφαγίας-καρκίνου εντέρου στις γυναίκες, όπως έδειξε η ανάλυση στοιχείων για 93.475 γυναίκες με μέση ηλικία 59 ετών.

Ο ορθοκολικός καρκίνος είναι ο τρίτος συχνότερος παγκοσμίως και ο κίνδυνος ανάπτυξης του στη διάρκεια της ζωής αφορά μία πιθανότητα στις 23 για τους άνδρες και μία στις 25 για τις γυναίκες. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που υπάρχουν σε τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα πλήρη δημητριακά, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του καρκίνου του παχέος εντέρου καταστέλλοντας τη χρόνια φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Πηγή ιατρικό περιοδικό “BMC Medicine”.

Σύνολο επισκέψεων 1,439 , Σήμερα 1