“Έφυγε” ο Κόκοτας… Η ιστορία για τις πιο διάσημες φαβορίτες…

Πρόσωπα

Τα ξημερώματα απεβίωσε ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε μεγάλη δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970 και είχε συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος κ.ά

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξη “τα παιδάκια στα σχολεία έλεγαν ότι ο Κόκοτας δεν έχει αφτιά γι’αυτό άφησε τόσο μεγάλες φαβορίτες!».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μια εταιρεία που έφτιαχνε ξυραφάκια του πρόσφερε κάποια στιγμή ένα ιλιγγιώδες ποσό εάν ξυριζόταν με τη λεπίδα της μπροστά στην κάμερα για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού σποτ. “Αλήθεια είναι. 50 εκατομμύρια δραχμές ήταν πολλά λεφτά τότε. Είπα: «Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα».