Το βλέμμα της προκαλούσε… τρόμο. Η ζωή της διέψευδε το ρόλο της. Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος Ιστορίες ζωής...

Πέρασαν δεκατρία χρόνια από το θάνατο της ηθοποιού Τασσώ Καββαδία…

Με το αυστηρό βλέμμα, την κοφτή φωνή και τα σουφρωμένα χείλη, η Τασσώ Καββαδία συνέθεσε την τέλεια εικόνα της «κακιάς» του ελληνικού κινηματογράφου, ερμηνεύοντας «αυστηρούς» ρόλους, όπως της κακιάς πεθεράς, μάνας, αδερφής.

Ωστόσο όσοι τη γνωρίζουν από κοντά μιλούν για έναν πολύ συμπαθή άνθρωπο. «Να χαμογελάτε! Κάθε μέρα κάτι άλλο θα φέρει, και μην τσιγκουνεύεστε την καλοσύνη» έλεγε η ίδια. Δηλωτικό του χαρακτήρα της είναι το γεγονός ότι την περίοδο της Κατοχής γίνεται Αδελφή του Ελέους δουλεύοντας για τον Ερυθρό Σταυρό.

Είχε μία φυσική ευγένεια και ξεχωριστή φυσιογνωμία. Δημιούργησε το δικό της προσωπικό στυλ, με το οποίο θα μείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη. Η υψηλή υποκριτική της ικανότητα, η θεατρική της παιδεία και το καθηλωτικό της βλέμμα αποτέλεσαν το διαβατήριο για μία γεμάτη και δημιουργική καριέρα.

Αφού παντρεύτηκε και έκανε τρία παιδιά, έβαλε πλώρη για να ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία δίπλα στον Τσαρούχη και υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλο τον Κάρολο Κουν.

Από το 1954 ως το 1967, εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις.
Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση.

Πέθανε, σαν σήμερα, το 2010, σε ηλικία 89 ετών…

Δείτε το αφιέρωμα της Finos Film