Ναιιιιι… Το μεγάλο πάρτι ξεκινά… «Τι κι αν μας “μπριζώνουν”;

Και όμως συμβαίνει...

Και όμως το καρναβάλι ξεκινά… Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ξεκινάει η μεγάλη γιορτή, με την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Μάλιστα, η μεγάλη γιορτή υπόσχεται να προσφέρει πλήθος συγκινήσεων και πολλές δόσεις χαράς στη μεγαλύτερη καρναβαλική περίοδο εδώ και πολλά χρόνια, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου. Φετινό θέμα του πατρινού καρναβαλιού είναι «Τι κι αν μας “μπριζώνουν”; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν».

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από αύριο, αφού θα βγει στους δρόμους της Πάτρας η τελάλισσα, Μαρία Αγουρίδη, μαζί με το μουσικό άρμα, για να μεταφέρει στην πόλη το ελπιδοφόρο μήνυμα της έναρξης.

Το πρωί του Σαββάτου θα παραδοθεί στο δήμαρχο το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού, αφού θα έχει προηγηθεί η πομπή με τη βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού, Γεωργία Σακκά, το μουσικό άρμα και καρναβαλιστές. Την εκδήλωση θα σφραγίζει το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου με τις σοκολατορίψεις από το μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Στις 6:00 το απόγευμα του Σαββάτου θα ξεκινήσει πάρτι στην πλατεία Γεωργίου, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 8:00 το βράδυ, ο θίασος θεατρικού δρώμενου (θέατρο δρόμου Helix) με την Baroque παρέλαση θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο. Η Baroque παρέλαση, είναι μια δράση με τη μορφή νυχτερινής παρέλασης, ιδιαίτερα εντυπωσιακή, επικοινωνιακή και ταιριαστή με το πνεύμα της καρναβαλικής γιορτής.