Το καρναβάλι της Πάτρας… ζει, αν και “λαβωμένο”…

Και όμως συμβαίνει...

Αν και, εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία, δεν πραγματοποιούνται στην Πάτρα οι μεγάλες εκδηλώσεις για την κορύφωση του καρναβαλιού, όπως για παράδειγμα η μεγάλη παρέλαση και η καύση του βασιλιά καρνάβαλου, ωστόσο η πόλη ζει σε καρναβαλικούς ρυθμούς…

Παρελάσεις καρναβαλικών αρμάτων, θεατρικές παραστάσεις, καρναβαλικά θεατρικά δρώμενα, happening και συναυλίες, με ταυτόχρονη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συνθέτουν ένα εορταστικό σκηνικό, που συμπληρώνεται από τις καρναβαλικές κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί σε πλατείες, πεζόδρομους και δρόμους.

Σήμερα έχει προγραμματισθεί να τηρηθούν τα έθιμα του σοκολατοπόλεμου και της καύσης των πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το μεσημέρι θα παρελάσει στο κέντρο της πόλης μουσικό άρμα, συνοδεία ρίψης σοκολατών από τα σωματεία «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή».

Πάτρα: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες»,  «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες» στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» -  Σκάι Πάτρας

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί happening με αλεξίπτωτα πλαγιάς με μηχανές, σε συνεργασία με τη λέσχη αλεξίπτωτου πλαγιάς Πάτρας. Λίγες ώρες αργότερα, στις 20:00 το βράδυ, θα γίνει καύση πυροτεχνημάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλαιό λιμάνι, ενώ στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των παλαιών σφαγείων συναυλία με τους «Τhe Swingin’ Cats».

Η αύξηση των επισκεπτών αποτυπώνεται και από την κίνηση στο κέντρο της πόλης, ιδιαιτέρα κατά τις βραδινές ώρες. Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο, Καθαρά Δευτέρα, με την απονομή των βραβείων του 57ου παιχνιδιού του «κρυμμένου θησαυρού». Πληροφορίες ΑΜΠΕ.