Καρύδια: Πολύ θρεπτικά αλλά δημιουργούν και προβλήματα. Τι να προσέξετε

Διατροφή

Τα καρύδια έχουν πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά.  Είναι γεμάτα με ακόρεστα λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αποδειχθεί πολλά υποσχόμενα για τη μείωση της φλεγμονής και την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς, της γνωστικής ικανότητας και της ψυχικής υγείας.

Αν και τα καρύδια είναι γενικά ασφαλή, όμως η κατανάλωσή τους σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει στις ακόλουθες παρενέργειες:

1. Πεπτικά προβλήματα: Η υπερβολική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, διάρροια ή στομαχικές διαταραχές λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητάς σε λιπαρά και φυτικές ίνες.

2. Αλλεργικές αντιδράσεις: Τα καρύδια είναι ένα κοινό αλλεργιογόνο και οι αντιδράσεις μπορεί να κυμαίνονται από ήπιο κνησμό έως σοβαρή αναφυλαξία σε ευαίσθητα άτομα.

3. Αύξηση βάρους: Τα καρύδια είναι πλούσια σε θερμίδες και η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους εάν δεν καταναλώνονται σε ισορροπία με άλλα τρόφιμα.

4. Οξαλικά: Τα καρύδια περιέχουν οξαλικά, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στον σχηματισμό λίθων στα νεφρά σε ευαίσθητα άτομα.

5. Αλληλεπίδραση με φάρμακα: Τα καρύδια μπορεί να επηρεάσουν την απορρόφηση των φαρμάκων για τον θυρεοειδή και θα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή απ’ όσους ακολουθούν τέτοιες θεραπείες.

Θυμηθείτε ότι το μέτρο είναι το «κλειδί» για να απολαύσετε τα καρύδια, χωρίς αρνητικές συνέπειες για την υγεία.

Διαδώστε το Εδώ ζεις