Η Μύδεια απειλεί να “κόψει” την Ελλάδα στα δύο… Εντυπωσιακό βίντεο και εικόνες σαν… παραμύθι

Περιβάλλον

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση της κακοκαιρία «Μήδεια», με πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Οι θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Κυριακής στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr έπεσαν κάτω από τους -10 βαθμούς, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στην Κλεισούρα Καστοριάς με τιμή -12.7 βαθμούς Κελσίου. Πρέπει να επισημανθεί ότι στην καταγραφή δεν περιέχονται οι σταθμοί του δικτύου που βρίσκονται σε χιονοδρονικά κέντρα, όπως για παράδειγμα στο Καϊμάκτσαλαν, όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε τους -15.7 βαθμούς.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα βόρεια και κεντρικά δίνοντας όμορφες εικόνες, οι οποίες εμφανίζονται στο δίκτυο μετεωρολογικών καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Η κακοκαιρία Μήδεια έχει ήδη ντύσει στα λευκά πολλές περιοχές της Βόρειας και κεντρικής Ελλάδος. Η Μήδεια όμως έχει βάλει ήδη πλώρη και για την Αττική και όπως θα δείτε και στα πλάνα εν μέσω χιονοθύελλάς έχει αρχίσει ήδη να το στρώνει και στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας ” στο ύψος του Μαρτίνο απειλώντας” να κόψει την Ελλάδα στα δύο…

Δείτε το βίντεο της ομάδας upstories