Έκτακτη ενημέρωση μετεωρολόγων για χιόνια στην Αττική. Όλα ξεκινούν από τα μεσάνυχτα…

Περιβάλλον

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του Forecast Weather Greece, οι πρώτες χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται από απόψε τα μεσάνυχτα στα βόρεια του Νομού.

Προς τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας χιονομπόρες θα σημειώνονται στα περισσότερα τμήματα της Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας) που θα εναλλάσσονται με βελτιωμένο καιρό. Το υπόλοιπο της μέρας λίγες χιονοπτώσεις και αρκετά διαστήματα βελτίωσης.

Από τη νύχτα της Δευτέρας και κυρίως προς τα ξημερώματα της Τρίτης ισχυρή επιδείνωση με πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα τμήματα του Νομού (με έμφαση τα κεντροβόρεια). Τις πρωινές ώρες της Τρίτης το τοπίο στις περισσότερες περιοχές θα είναι λευκό, μάλιστα η χιονοστρωση σε κεντροβόρεια τμήματα θα είναι πολύ αξιόλογη. Στρώσιμο χιονιού θα σημειωθεί και στο κέντρο των Αθηνών. Τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Τρίτης θα συνεχιστούν οι κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις, όπως και τη νύχτα της ίδιας ημέρας.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, και την Τρίτη τους 2-3. Στα βόρεια τμήματα θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.