Προσοχή στην κατανάλωση καφέ όταν λαμβάνετε αυτά τα φάρμακα

Διατροφή

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ότι ο καφές μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει η μέρα μας. Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βάλετε ένα, τουλάχιστον, καθημερινό φλιτζάνι καφέ στη διατροφή σας.

Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ την ημέρα έχει βρεθεί ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο, να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καθώς και άλλων σοβαρών παθήσεων.

Όμως απαιτείται προσοχή στην κατανάλωση καφέ όταν λαμβάνεται κάποιες θεραπευτικές αγωγές, όπως:

Αντικαταθλιπτικά

Η λήψη αντικαταθλιπτικών με τον καφέ μπορεί να σας… γυρίσει μπούμερανγκ με δύο τρόπους. “Ο καφές μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά (TCAs) οδηγώντας δυνητικά σε μειωμένη απορρόφηση του φαρμάκου. Έτσι ο ασθενής δεν λαμβάνει την πλήρη δόση που του έχει συνταγογραφηθεί. Επιπλέον, η φλουβοξαμίνη SSRI είναι επίσης γνωστό ότι ενισχύει τις επιδράσεις της καφεΐνης. Έτσι όσοι πίνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης μπορεί να εμφανίσουν δυσάρεστα συμπτώματα, όπως αίσθημα παλμών, αδιαθεσία, ανησυχία και αϋπνία.

Βιταμίνες και συμπληρώματα

Ο καφές είναι διουρητικός και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια υδατοδιαλυτών βιταμινών, όπως οι βιταμίνες Β και η βιταμίνη C, όταν λαμβάνονται μαζί. Επίσης ο καφές μπορεί να περιορίσει ή να μειώσει την απορρόφηση σιδήρου και ασβεστίου.

Φάρμακα κατά του διαβήτη

Υπάρχει περίπτωση ο καφές να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα σε ορισμένα άτομα, κάτι που είναι πιθανό να εξουδετερώσει τις επιδράσεις των αντιδιαβητικών φαρμάκων. Οι διαβητικοί ασθενείς που τους αρέσει να πίνουν καφέ θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά το σάκχαρό τους και μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσουν ανάλογα τη δόση των φαρμάκων τους για να ληφθούν υπόψη αυτές οι επιπτώσεις.

Φάρμακα για τον θυρεοειδή

Μελέτη επιστημόνων έδειξε ότι ο καφές παρεμβαίνει στο φάρμακο του θυρεοειδούς λεβοθυροξίνη. Η καφεΐνη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο απορροφάται η λεβοθυροξίνη από το σώμα. Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που μπορεί να αυξήσει την εντερική κινητικότητα, δηλαδή τις μυϊκές συσπάσεις που μετακινούν την τροφή μέσω του πεπτικού σωλήνα. Έχει επίσης μια ήπια καθαρτική δράση και αυξάνει την ποσότητα υγρών στα κόπρανα. Και τα δύο αυτά πράγματα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το φάρμακο να κινείται μέσω των εντέρων πολύ γρήγορα, χωρίς να προλαβαίνει να απορροφηθεί όπως προορίζεται. Όταν συμβεί αυτό, τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών σας μπορεί να πέσουν και να οδηγήσουν σε συμπτώματα υποθυρεοειδισμού, όπως κόπωση, μυϊκή αδυναμία, αύξηση βάρους, βραχνάδα και ευαισθησία στο κρύο.

Σύνολο επισκέψεων 2,057 , Σήμερα 1